Karta

Flyg till Phuket

Flyg till Phuket

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Phuket

Letar du efter billiga flyg till Phuket? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste och bästa flygbiljetterna helt utifrån dina egna önskemål. Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljotals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig. Just nu kan du exempelvis genom vår hemsida hitta flyg från Sverige till Phuket för bara 4.951 SEK tur och retur.

När är den bästa tiden att boka flyg till Phuket

Att boka din flygresa till Phuket rätt så lång tid i förväg kommer att ge dig de billigaste flygbiljetterna. Skyscanner har gjort en studie som visar att resor till Thailand bör bokas 22 veckor i förväg. Skyscanners undersökning visar även att november är det billigaste månaden att resa. Du kan i genomsnitt spara 8 procent om du reser då.

Om du vet när du vill åka till Phuket så kan du använda dig av Skyscanners prisagent. En gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet. Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygplatser som har direktflyg till Phuket från Sverige

Arlanda flygplats i Stockholm.

Flygbolag som flyger till Phuket från Sverige

Thai Airways har direktflyg från Arlanda flygplats i Stockholm.

Därtill har bland annat bolagen Norwegian, Thai Smile, Aeroflot, Qatar Airways, Emirates, Air China, Finnair, Bangkok airways och SAS flyg med en mellanlandning.

Här kan du se vilka bolag som flyger det datumet just du vill åka.

Flygplatser

Phukets internationella flygplats ligger på den norra delen av ön. Flygplatsen är rätt så liten och det är lätt att hitta. Med taxi tar det cirka 30 minuter in till Surin och 40 minuter till Patong. Det finns några taxibolag som använder taxameter men med de flesta gäller det att göra upp om priset innan du sätter dig i taxin.

Det finns även flera minibussar som kör till de olika hotellen. Hör om priset och hur länge det tar. Du måste vara beredd på att stanna på alla andras hotell före du kommer fram till ditt.

Det finns även en buss som tar dig direkt till Phuket Town utan andra stopp. Den tar cirka en timme, beroende av trafiken.

Bästa tiden att resa till Phuket

Thailands högsäsong är mellan januari och mars, eftersom det då är soligt och lagom varmt. Men det är även då det är som dyrast. Vill du få tag på en lite billigare resa kan april vara ett bra alternativ. Då är det väldigt varmt, men bor du vid havet så är det kanske inget problem. Det brukar även komma en uppfriskande skur på natten eller tidigt på morgonen och sedan vara soligt resten av dagen.

Så är vädret i Phuket

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med tre årstider. De består av den svala perioden som är november-februari, den varma perioden som är april-maj och till sist den blöta perioden juni-oktober. Du kan alltså åka hit när som helst under året och få varmt och skönt väder förutom under regnperioden. Men en sak som kan vara värt att veta är att eftersom Pjuket är en ganska liten ö åker molnen förbi in mot land även under regnperioden. Om det kommer regn brukar det bara pågå någon timme och sedan visar sig solen igen. Detta gör Phuket till en ö man kan besöka med fördel även under regnperioden och lågsäsongen.

Saker att se och göra i Phuket

Oavsett vad du är ute efter, att njuta av och uppleva i Thailand så hittar du det mesta i Phuket. Här kan du dyka bland vackra små fiskar, spela golf tidigt på morgonen med tropiska palmer runt omkring dig eller gå på en tur i regnskogen. Men missa framförallt inte att ta en båt till någon av de närliggande öarna. Låt dig hänföras av de vackra utsikterna och ta dig ett dopp i det blå. Sedan på kvällen när ni återvänt till Phuket kan du beställa in en hel meny med massor av god thailändsk mat och dansa natten lång eller bara sitta på en vacker strand och känna sandkornen mellan tårna.

Läs mer

8 thailändska öar du bara måste besöka

Hotell i Phuket

Jämför billiga hotell i Phuket

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Phuket

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.