Karta

Flyg Göteborg Landvetter - Tallinn

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till Tallinn ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Flyginformation Göteborg Landvetter till Tallinn

Billigaste returpriset senaste månaden

788 SEK

Flygbolag med direktflyg

0

Genomsnittlig flygtid, total distans 753 kilometer

2 timmar 35 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

SAS

Tallinn

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Tallinn: Tallinn.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Göteborg Landvetter till Tallinn är 788 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
2 timmar 35 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Göteborg Landvetter till Tallinn.
Det finns inget flygbolag som flyger direkt från Göteborg Landvetter till Tallinn.
december 2017

Flygbolag som flyger från Göteborg till Tallinn

Polish Airlines LOT flyger direkt från Göteborg till Tallinn på måndagar, fredagar och söndagar. Några andra flygbolag på rutten är: Air Baltic, KLM och SAS.

Avresa från Göteborg Landvetter

Din resa från Göteborg till Tallinn startar på Landvetter flygplats som ligger cirka 25 kilometer från Göteborgs centrum och som trots att den är den andra största flygplatsen i Sverige är en relativt lagom stor flygplats där det är enkelt att hitta och smidigt att ta sig fram. Trots den lite mindre storlek i världsmått mätt så finns här restauranger, kiosker, kaféer och barer för lättare snacks och mer rejäl mat. Dessutom bra med shoppingmöjligheter i de olika butikerna. Wifi är gratis i tre timmar. Har du bil och ska köra till Landvetter flygplats ska du åka längs riksväg 40. Annars kan du även ta buss, taxi eller bil. De bussbolag som trafikerar mellan Göteborg och Landvetter är Flygbussarna, FlixBus, Swebus Express och Nettbuss.

Ankomst till Tallinn

Lennart Meri Tallinn Airport som flygplatsen heter ligger cirka fyra kilometer från Tallinns centrum så det går ganska snabbt att ta sig till och från flygplatsen när du väl tagit dig från Göteborg till Tallinn. Det går flygbussar var 20:e minut både till hamnen och till centrum. De kostar bara ett par euro och biljett köps av busschauffören eller i automat. Ska du till centrum ska du hoppa på buss nummer två. Ett annat alternativ är att åka spårvagnen till centrum. Det är spårvagn nummer fyra som går från måndag till lördag till centrum från flygplatsen. Biljetten kostar två euro och köps ombord. Resan tar cirka 15-17 minuter. Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen.

Om du hellre vill åka taxi står de och väntar utanför ankomsthallen. En taxiresa kostar mellan fem och tio euro. Själva flygplatsen har flera matställen, barer, kaféer och restauranger där du kan äta efter och innan din flygresa. De finns även flera butiker som säljer souvenirer, parfymer, kläder, delikatesser och annat du kan tänkas behöva efter eller innan din resa. Det finns även gratis wifi över hela flygplatsen via ett bolag som heter Guardtime.

Generell information om att flyga från Göteborg till Tallinn

Är du på väg från Göteborg till Tallinn är det bra att komma ihåg att ta med dig ditt pass eller nationella ID-kort. Även om både Sverige och Estland tillhör EU och ingår i Schengenområdet så behöver du kunna styrka ditt medborgarskap vid kontroll. Körkort och annan legitimation gäller inte för detta. En del flygbolag kräver också att få se pass/nationellt ID-kort vid incheckningen. Generellt rekommenderas att du är 90 minuter innan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

Vad du kan förvänta dig i Tallinn

Bästa tiden att åka till Tallinn är från maj till september då det är som varmast och soligast. Men det är även fint i Tallinn juletid med många vackra julmarknader. Valutan i Estland är euro och tidsskillnaden mellan Sverige och Estland är: +1 timme. En trerättersmiddag på en medelklassrestaurang kostar cirka 240 kronor. Att åka taxi kostar 5 kronor per kilometer med en starttaxa på 22 kronor. Eftersom Tallinn inte är en stor stad är det lätt att gå runt omkring, speciellt om du är där för en kort besök och mest rör dig runt i Gamla stan. Sevärdheterna ligger där nära varandra. Men om du inte orkar gå är även taxi billigt. Se dock upp för svarttaxis som det finns gott om och försök istället åka med en legitimerad taxi som exempelvis Tallinna Taks. Ett annat alternativ är att åka buss, spårvagn eller trådbuss. Kollektivtrafiken fungerar bra och är billig. En biljett kostar cirka en euro och de går att köpa intill busshållsplatsen i kioskerna där.

Läs mer:

Topp 15 saker att göra i Tallinn

Estland, Lettland och Litauen – en guide till de baltiska länderna

Hotell i Tallinn

Sök och jämför hotell i Tallinn.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.