Karta

Flyg till Kuba

Karibiens största ö är en fascinerande destination där tiden i många avseenden stått still. Kuba är rik på historia och vacker natur och har en huvudstad med en alldeles särskild atmosfär. På senare år har turismen blivit en allt viktigare inkomstkälla på Kuba och i dag finns det till och med en golfbana på ön och fler är planerade. Kuba är känd för sin gamla arkitektur och i staden Trinidad finns några av öns bäst bevarade kolonialbyggnader. Flyg till Kuba och beundra de gamla 50-talsbilarna, vila ut på de exotiska palmkantade stränderna och dansa natten lång i Havanna. Och glöm inte att köpa med dig några cigarrer hem.   

Visum

Visering behövs för att resa till Kuba. Ta kontakt med kubanska ambassaden i Stockholm.

Säsong

December-januari och juli-augusti räknas till högsäsong och anses vara de bästa tiderna på året för ett besök på Kuba.

Ta sig runt

Kollektivtrafik finns men fungerar dåligt. Taxi är däremot ett bra transportmedel och kan både förbeställas per telefon och stannas på gatan. Mopedtaxi, cocotaxi, finns i Havanna men rekommenderas inte ur säkerhetssynpunkt. Hyrbil är ett annat alternativ.

Öppettider

Kontorstider är 08.30-12.30 och 13.30-17.30. Restauranger håller generellt öppet till midnatt. Butikernas öppettider varierar.

Dricks

Dricks är en viktig inkomstkälla för många kubaner. Lägg gärna på 10 procent extra på restaurangnotan. Hotellstäderskor och parkeringsvakter uppskattar dricks.

Information och nödfall

Polis: 106

Brandkår: 105

Ambulans: 104

Sveriges ambassad

Calle 34, nr 510,

Ave, Miramar

Havanna

Tel: +53 7 204 28 31

Sevärdheter (topp 5)    

1. Gamla Havanna

Havannas stadskärna är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv och ett måste att besöka för alla som kommer till Kuba. Gamla Havanna är känd för sina vackra gamla byggnader i barock och neoklassisk stil

2. Malecón

Strandpromenaden i Havanna är åtta kilometer lång och sjuder av liv i synnerhet på kvällarna. Den sträcker sig från Gamla Havanna till Vedado.

3. Museum of the Revolution

Det gamla presidentpalatset är ett måste för den som vill veta mer om revolutionen och Kubas historia.

4. Che Guevara Mausoleum

En minnesplats över revolutionären Ernesto ”Che” Guevara. Här ligger han och 29 av hans följare begravda.

5. Playa Esmeralda

En av Kubas allra vackraste stränder med kristallklart vatten, vitt sand och grönskande omgivningar. Utmärkt för snorkling.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 11 miljoner

Valuta

Kubansk peso, konvertibel peso (CUP, CUC)

Landsnummer

53

Religion

Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad

UTC -5

Officiellt språk

Spanska 

Resor till Kuba

Förutom att jämföra flyg, kan du via Skyscanner, även jämföra hotell på Kuba och på så sätt hitta det bästa boendet för dig. Tjänsten är gratis och innefattar hotell i alla priskategorier. Så boka din resa till Kuba och gå sedan till vår hotellsökning för att hitta och boka ditt favorithotell.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.