Karta

Flyg till Saudiarabien

Informationen är från maj 2018

Saudiarabien sägs vara ett av de sista länderna i världen som inte upptäckts av turister. Det som väntar här är en spännande mix av det gamla, traditionella och det moderna Saudiarabien. Huvudstaden Riyadh är en fascinerande stad med moderna byggnader och lyx, men också en gammal stadskärna med traditionella hus och delar av den gamla muren som en gång omgav det ursprungliga Riyadh.

Billiga flyg till Saudiarabien

Hitta billiga flyg till Saudiarabien med Skyscanner. Prova vårt sökverktyg Hel månad för att hitta de billigaste dagarna att flyga på under en månad. När är det bäst tid att boka en flygbiljett till Saudiarabien? Skyscanners Prisagent meddelar dig när priset på ditt utvalda flyg är som lägst. Skyscanners sökverktyg kostar ingenting och är enkla att använda.

Flyg till Saudiarabien från Sverige

Flyg till Saudiarabien från Sverige finns bland annat från Stockholm, Göteborg, Jönköping och Linköping. Du kan också flyga till Saudiarabien från Köpenhamn.

Flygbolag som erbjuder flyg till Saudiarabien

Inga flygbolag flyger direkt från Sverige till Saudiarabien. Flera flygbolag, däribland Turkish Airlines, Emirates och Lufthansa, erbjuder flyg till Saudiarabien med mellanlandning. Här finns en lista över samtliga flygbolag som flyger till Saudiarabien.

Allmän information om att resa till Saudiarabien

Svenska medborgare måste ha ett giltigt visum för att resa in till Saudiarabien. Se till att kontrollera pass och viseringars giltighet före din avresa och stanna inte kvar i landet efter giltighetens slut.

Bästa tiden att besöka Saudiarabien

Perioden mellan oktober och mars anses vara den bästa för ett besök i Saudiarabien, detta då vädret är som behagligast under denna tid.

Hur är vädret i Saudiarabien?

Saudiarabien har ett hett och torrt klimat med en genomsnittlig årstemperatur på 28 grader. På sommaren är det inte ovanligt med temperaturer på runt 40 grader, medan temperaturerna på vintern kan sjunka till minus nattetid.

Saker att se och göra i Saudiarabien

Bland Saudiarabiens mest populära sevärdheter och besöksmål finns Madain Saleh, berget Jabal al-Nour, byggnaden och den heliga platsen Kaba samt Masjid al-Haram som är världens största moské. Palatset Masmak, nöjesparken Al-Shallal Theme Park och Fakieh Aquarium är några andra måsten i Saudiarabien.

Hotell i Saudiarabien

Letar du efter hotell i Saudiarabien? Med Skyscanner kan du söka, jämföra och hitta ditt perfekta hotell.

Flyg till Saudiarabien

Från Till Flygbolag
Stockholm Jeddah Turkish Airlines
Göteborg Medina Turkish Airlines

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.