Karta

Flyg Växjö Småland - London

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till London ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Flyginformation Växjö Småland till London

Billigaste returpriset senaste månaden

1.057 SEK

Flygbolag med direktflyg

0

Genomsnittlig flygtid, total distans 1125 kilometer

3 timmar 35 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

KLM

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton och andra

6 flygplatser

Vanliga frågor

Det finns 6 flygplatser i London: London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton, London City och London Southend.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Växjö Småland till London är 1.057 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
3 timmar 35 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Växjö Småland till London.
Det finns inget flygbolag som flyger direkt från Växjö Småland till London.

Aktuell information i september 2016

Flygbolag som flyger från Växjö till London:

BRA, Brussel Airlines, Norwegian, Finnair, British Airways, SAS, Air Berlin, KLM, Luxair, BMI regional, Air France, Lot och Lufthansa.

Inget är direktflyg. De flesta mellanlandar i Stockholm och några även i andra europeis

Avgångsterminalen – Växjö flygplats

Innan du passerar säkerhetskontrollen på Växjö flygplats möts du av restaurangen Grab´n Fly. Här kan du njuta av en kopp KRAV-märkt kaffe och en flygplatsbakad kaka, likväl som en lunch eller något från á la carte-meny. Det finns dessutom tidningar, snacks och godis.

Taxfree-shopen finner du direkt efter säkerhetskontrollen och den är öppen vid alla avgångar. Där kan du handla kaffe, kylda drycker och smörgåsar att äta här eller ta med dig ombord.

Det finns även tillgång till gratis wifi.

Information ankomstterminalerna i London

London City Airport

Flygplatsen ligger enbart 22 km från Bank Station i Londons centrum. Du tar dig därför lätt in till city med den lokala kollektivtrafiken. Antingen kan du välja Docklands Light Railway (DLR), buss, tåg, minibussar eller taxi. Att ta tåg är lite snabbare än buss, men det senare alternativet är lite billigare. Resan in till centrum tar cirka en halvtimme.

London Gatwick

Om du tar tåget tar det ungefär bara en halvtimme in till London centrum från Gatwick, men även de andra transportalternativen är lätta och smidiga. Du kan välja åka tåg, buss, minibuss eller taxi, om du inte hyr bil förstås. Med tåget Gatwick express kommer du till stationen Victoria i centrala London, men även till City Thameslink, Clapham Junction och London Farringdon. Flygbussarna in till centrum går var 15:e minut in till Earls Court, Waterloo och Victoria.

Heathrow Airport

Från Heathrow in till Londons centrum kan du ta dig med tåg, buss, minibussar, tunnelbanan eller taxi. Till London Paddington tar det 15 minuter med tåg. Med buss tar det lite längre, beroende på trafiken, men det är billigare och servicen erbjuder precis som tåget många avgångar per dygn.

Stansted Airport

Från flygplatsen kan du åka Stanstedt Express till Londons centrum. Själva tågstationen är belägen under huvudterminalen och avgångarna per dygn är många. Tåget tar dig till Liverpool Street Station. Det finns även många bussar och taxibilar utanför ankomstterminalen för dig som söker ett billigare eller ett mer bekvämt alternativ.

Praktisk information

Du måste ha en giltig resehandling för att resa till Storbritannien. Giltiga resehandlingar är pass och från och med den 1 juli 2015 även Nationellt ID-kort. Du kan resa till Storbritannien under passets/ID-kortets hela giltighetstid.

Generellt rekommenderas att du är 90 minuter innan avgång på flygplatsen i Köpenhamn, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

Vad du kan förvänta dig i London

Klimatet i London är maritimt eftersom det ligger så nära havet och får därmed en stor luftfuktighet vilket innebär mycket nederbörd. Det är alltså ingen myt att det regnar mycket i London. Havet påverkar också så att temperaturskillnaderna inte är särskilt stora genom årstiderna. Somrarna är svala och vintrarna milda.

London är dyrt jämfört med många länder och ibland dyrare än Sverige. Att åka taxi kostar ungefär 120 km per kilometer och priset på en stor restaurangpizza är cirka 100 kronor.

Tidsskillnad: -1 timme.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.