Karta

Flyg till Tunisien

Tunisien är en spännande destination för den som vill uppleva både vackra sandstränder och spännande historia under en och samma resa. Tunisien är ett relativt litet land som kan utforskas på bara några dagar. Tunisien har ett skiftande landskap med Medelhavskusten i norr och Saharaöknen i söder. Landet har en mer än 3000 år gammal historia och flera kvarlämningar uppsatta på UNESCO:s lista över världsarv. Prisnivån i Tunisien är relativt låg och du kan fynda allt från mattor och hantverk till smycken och keramik på någon av landets gamla marknader, så kallade souker.

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till gränsområdena mot Libyen och Algeriet, undantaget turistorterna vid medelhavskusten angränsade till Libyen. Utrikesdepartementet avråder även från alla resor till nationalparken Jebel Chaambi.

Visum

Svenska medborgare behöver ej visum och får stanna i landet högst tre månader. Pass med giltighetstid om minst fem månader måste kunna visas upp.

Säsong

Maj-oktober. Högsommaren kan bli väldig varm med temperaturer på upp till 50 grader i Sahara. Våren och hösten är också populära perioder för ett besök i Tunisien, då är vädret mildare.

Ta sig runt

Hyrbil är ett bra alternativ men det gäller att ha i åtanke att trafiken i Tunisien är hetsigare än vad vi är vana vid i Sverige. I huvudstaden tar man sig enkelt fram till fots och mellan städerna fungerar tågtrafiken smidigt.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet vardagar mellan 08.00-09.00 till 18.00. Många har stängt mellan 12.00 fram till 14.00-15.00.

Dricks

Servicepersonal förväntar sig tio procent i dricks.

Information och nödfall

Polis: 197

Ambulans: 190

Brandkår: 198

Sveriges konsulat

Rue Ibn el Jazzar Imm.

Avicienne 3ième etage

Sousse

Tel: +216 73 224 274

Sevärdheter (topp 5)

1. Karthago

Utanför huvudstaden Tunis ligger Karthago, en av världens mest kända arkeologiska platser. Den gamla staden Karthago grundades för över 2000 år sedan och är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv.

2. Sahara

Rid på kameler, sov under stjärnorna och upplev den fantastiska Saharaöknen i de södra delarna av landet.

3. Hammamet

Tunisiens populäraste turistort är känd för sitt blåa vatten och vackra vita hus. Här finns en restaurerad gammal stadskärna och en avslappnad atmosfär.

4. Monastir Ribat

En av Tunisiens vackraste och mest fotograferade byggnader är ett måste för den historieintresserade.

5. El Djem

El Djems amfiteater är en mycket välbevarad sevärdhet från romartiden. Amfiteaterns korridorer är öppna för besökare.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 11 miljoner

Valuta: Tunisisk dinar

Landsnummer: 216

Religion: Majoriteten är muslimer.

Tidsskillnad: UTC+1

Officiellt språk: Arabiska

Resor till Tunisien

Hos oss på Skyscanner kan du både jämföra flygpriser till Tunisien och hotell på Tunisien. Boka ditt flyg till Tunisien och gör sedan en hotellsökning för att hitta ditt favorithotell på Tunisien. Hos oss kan du söka bland hotell som sträcker sig hela vägen från budget till lyx och det kostar inget extra för att du sätter ihop din egen resa till Tunisien via oss.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.