Karta

Flyg till Lissabon

Flyg till Lissabons flygplats

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Lissabon

Letar du efter billiga flyg till Lissabons flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Lissabon helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Lissabons flygplats

Tap Portugal har direktflyg från Stockholm Arlanda till Lissabons flygplats. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med TAP Portugal och Norwegian.

Därtill har bland annat bolagen My Austrian, Lufthansa, SAS, Eurowings, KLM, Swiss, Air France, Vueling British airways, Iberian, Turkish Airlines, Royal Air Maroc och Ethiopian airlines flyg från Arlanda flygplats  till Lissabons flygplats med en eller flera mellanlandningar. Därtill flyger Brussel airlines från Bromma flygplats i Stockholm till Lissabon.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Lissabon.

Ta dig till och från flygplatsen

Lissabons flygplats ligger väldigt nära centrum och det går därför snabbt att ta sig in till stan. Flygbussen Aerobus har två linjer som går från tidig morgon till midnatt. Linje 1 avgår var tjugonde minut från flygplatsen till Cais do Sodré. Linje 2 går var fyrtionde minut mellan flygplatsen och Lissabons finansiella centrum, Avenida José Malhoa.

Du kan även ta tunnelbanan från flygplatsen till centrum. Resan tar cirka 21 minuter. Dessutom finns även gott om taxibilar utanför ankomstterminalen. På grund av trafiken kan det ta över en halvtimme in till stan, men på helger och kvällar går det fortare.

Det kan du förvänta dig på Lissabons flygplats

Lissabons flygplats heter Lisbon Portela Airport och är den största internationella flygplatsen i Portugal. Det är även en av de största flygplatserna i södra Europa.

För närvarande har flygplatsen två terminaler. Terminal ett ligger i huvudbyggnaden och terminal två söder om terminal ett.

Ungefär 13 miljoner passagerare passerar flygplatsen varje år och här finns många olika produkter att köpa duty free. Det finns även gott om souvenirer för dig som vill ta med mig hem ett minne från din resa.

Om du hungrig, finns här många restauranger där du kan äta eller ta med dig en bit mat för att äta senare. Kaféer och snackbarer finns även i avgångshallen.

På flygplatsen finns flera bankomater och möjlighet att växla pengar. I affärsloungerna och i konferensrummen finns internet.

Bästa tiden att resa till Lissabon

Lissabon kan man resa till året runt. Staden är lugnare i augusti, fylld med ljus under hela sommaren och den har en hänförande atmosfär på vintern. Om du tycker att 30 grader är för varmt är maj, juni och september troligtvis den bästa tiden för dig att besöka staden.

Så är vädret i Lissabon

Klimatet är mindre extremt än i många andra sydeuropeiska länder och både vinter och sommar har sin egen charm. Trots detta är maxtemperaturer över 30ºC normalt i juli och augusti, och det är kallare och regnigare under vinter och tidig vår.

Saker att se och göra i Lissabon

Portugals huvudstad är väldigt inne just nu. Vilken blogg eller magasin man än läser så hittar man ett reportage från vackra Lissabon. Och det är förståeligt varför. Staden är gammal och bär på mycket historia och enbart det gör den spännande och intressant. Men varför det tar typ en minut att bli kär i stan handlar främst om de pastellfärgade husen, kullerstensgatorna, tvätten som hänger mellan hustaken, de knarrande spårvagnarna och solen och värmen.

Läs mer

Weekend i Lissabon: 10 måsten i den portugisiska huvudstaden

Hotell Lissabon: jämför priser

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Lissabon

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Lissabon: Lissabon.
SkyUp Airlines, Transavia France, transavia, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, Azul Airlines, Laudamotion och germanwings flyger alla direkt till Lissabon.
Den billigaste månaden att flyga till Lissabon är augusti.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.