Karta

Flyg till Libanon

Den gamla romerska kolonin Baalbek, en av världen äldsta städer Byblos och den heliga dalen Vadi Qadisha är några av Libanons många sevärdheter. National Museum of Beirut och mellanösterns längsta grotta, Jeita Grotto, är två andra populära dragplåster. Flyg till Libanon och upplev ett land rikt på historia, god mat och unik arkitektur. Huvudstaden Beirut var förr ett av områdets populäraste turistmål och än idag hittar en och annan besökare hit igen.

Visum

Ja, kontakta Libanons ambassad för närmare information.

Bästa tiden att resa till Libanon

Om du planerar att besöka Libanon är april och maj de behagligaste månaderna med temperaturer på mellan 15 till 25 grader. Perioden mellan juni och september är utmärkt för sol och bad, då ligger temperaturerna på mellan 20 och upp till 32 grader. Vintermånaderna i Libanon är regniga, men temperaturen sjunker sällan under 5 grader.

Flyg till Libanon

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Libanon och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Flygbolaget Germania erbjuder direktflyg från Stockholm Arlanda till Beirut. Lufthansa, Turkish Airlines och Qatar Airways är några av flygbolagen som erbjuder flyg från Sverige med mellanlandning.

Allmänt om att resa till Libanon

Dricks

I Libanon brukar man avrunda uppåt på taxinotan och notan på billigare restauranger och barer. På dyrare ställen är dricksen oftast inräknad i notan.

Öppettider

I Libanon håller större butiker och köpcenter öppet mån-lör 10.00-19.00.

Resa runt i Libanon

Libanons storstäder har ett väl utbyggt bussnät med både statliga och privata bussar. Busstrafiken kan dock upplevas som lite påfrestande då den inte följer några tidtabeller. Ett annat transportalternativ i Libanon är hyrbil.

Nödnummer

Allmänt larmnummer: 112

Tidsskillnad

UTC+2

Invånare

Cirka 4,2 miljoner

Valuta

Libanesiska pund.

Språk

Arabiska

Religion

I Libanon är drygt 60 procent muslimer och 39 procent kristna.

Topp 5 sevärdheter i Libanon

1. Baalbek

Den gamla romerska kolonin, också känd som ”solstaden”, är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och har flera framstående byggnader bevarade.

2. Byblos

En av världens äldsta och sedan urminnes tider bebodda städer är ett spännande utflyktsmål beläget drygt 37 kilometer norr om Beirut.

3. Jeita Grotto

Mellanösterns längsta grotta är nästan nio kilometer lång och kan upplevas under en organiserad båttur.

4. Vadi Qadisha

Den heliga dalen är en av de mest natursköna i Libanon med både landets högsta bergstopp och flera tusentals år gamla grottor, kapell och kloster uthuggna i klipporna.

5. National Museum of Beirut

Här finns över 100 000 objekt att beskåda däribland ett flertal imponerande arkeologiska fynd.

Flyg till Libanon

Från Till Flygbolag
Stockholm Beirut Germania, Pegasus Airlines, Turkish Airlines + 10 andra
Köpenhamn Beirut Air Serbia, MEA, Turkish Airlines + 7 andra
Göteborg Beirut Turkish Airlines, Lufthansa, Hahn Air Systems + 1 annan
Malmö Beirut Hahn Air Systems

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.