Jämför och spara på hotell i Pajala

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Pajala

Använd vår karta för att hitta hotell nära Pajala eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Pajala. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Pajala - jämför billiga hotell i Pajala

Pajala - nästan längst norrut i Sverige ligger denna pärla på gränsen till norra Finland. Pajala är ett fantastiskt resmål både för den som älskar att vistats ute i naturen - här bjuder vardagen på vacker orörd skog, forsande älvar och ett rikt kulturliv. Vintertid tar du längdskidorna och drar ut i spåret, kanske på anordnad utflykt med hundspann och snöskoter, sommartid inbjuder den brusande Torne Älv till fiske bokstavligt talat dygnet runt, då midnattssolen i Pajala gör det ljust även på natten. Pajalas hotell och boenden är för det mesta små och genuina - här bor du personligt!

Var ska man bo i Pajala?

Bo mitt i Pajala - upplev den lilla byns charm   

I hjärtat av Pajala, ett stenkast från Pajala kyrka och med omedelbar närhet till byns restauranger och friluftsanläggningar, finns det flera typer av boenden. Det småskaliga centrum som är Pajala erbjuder boenden i form av både hotell, vandrare och bed andra breakfast. Bor du inne i byn har du nära till alla bekvämligheter och även möjligheter att riktigt koppla av med ett spabesök på något av de mest centrala hotellen. Perfekt för dig som vill ha lugn och ro men ändå alla bekvämligheter inom gångavstånd. För den som vill ut och se sig omkring går det bussar i hela Pajala, såvida man inte hyrt en egen bil för extra flexibilitet. 

Bo i ett naturreservat!  

I direkt anslutning till Vasikkavuoma naturreservat bor du supermysig i en genuin stugby eller vandrarhem. Här får du ta del av en genuin bit äkta Norrländsk historia, då naturreservatet omfattar den förmodligen största slåttermarken (våt ängsmark/myrmark) i Europa. Dessa enorma ängsmarker ger liv åt talesättet ”Äng är åkers moder”. Förr byggde hela hushållningssystemet på Sveriges landsbygd på att man ägde/hade tillgång till dels en äng och dels en åker. Under vinterhalvåret lät man ängen växa igen, för att sedan hässja (och torka) höet och spara som foder till djuren att ha under nästa vinter (under sommaren betade djuren på ängen). På så sätt kunde man hålla fler djur ju större och bättre ängsmarker man hade tillgång till. I Vasikkavuoma blir detta tydligt, hela 70 lador (för hässjning) finns bevarade än idag. Man kan bara tänka sig in i hur livet tedde sig för det tidiga 1700- och 1800-talets bönder här i det nordligaste norrland. Än idag finns det en helt unik flora och fauna på Vasikkavuomas ängsmarker. Fantastisk plats både för dig som är historieintresserad eller gärna njuter av frisk luft och vacker unik natur! I dessa västra delar av Pajala finns boenden i form av både campingstugor och vandrarhem.

Flyg till Pajala

Bo naturnära och genuint - och kom fram fort! Hitta ditt perfekta flyg till Pajala med hjälp av Skyscanner.

Informationen på sidan är från Januari 2018