Jämför och spara på hotell i Gällivare

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Gällivare

Använd vår karta för att hitta hotell nära Gällivare eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Gällivare. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Gällivare - jämför billiga hotell i Gällivare

Gällivare ligger i hjärtat av Lappland och är en populär destination bland både skidåkare och friluftsfantaster. Här finns fina fjäll och en gemytlig landsbygd. Stadens flygplats ligger bara tio minuters bilresa från centrum. I Gällivare finns ett begränsat utbud av hotell och övernattningsalternativ. Ska du boka hotell i Gällivare bör du göra detta i god tid, i synnerhet om du planerar att besöka staden under vårvintern som anses vara den finaste perioden på året.

Var ska man bo i Gällivare?

Gällivare City

Letar du efter billiga hotell i Gällivare? Det är i Gällivares centrala delar som man hittar de flesta av stadens hotell. Gällivare är en destination som lockar både under vinterhalvåret och den korta sommaren. I centrum finns de vanligaste butikerna representerade. Utbudet av matställen i Gällivare är stort med allt från snabbmat till finrestauranger som serverar både lokala delikatesser och mat från andra delar av världen.

Övriga Gällivare

I området kring staden finns det en fantastisk natur som kan upplevas från både hundspann, hästrygg och skoter. Fjällvandring, skidåkning, fiske och snöskor är några andra populära aktiviteter i Gällivaretrakten som bland annat är känt för sina fina nationalparker. Här finns det möjligheter att hyra exempelvis fjällstuga eller bo på vandrarhem. Besök gärna Allhelgonakyrkan i Malmberget, som är en unik byggnad i sten och trä.

Att göra i Gällivare

I Gällivare finns det kulturhistoriska museet Gällivare museum som bland annat har litteratur från 1600-talet. Här finns också kommunens egen konstsamling, samt gruvarbetarnas konstsamling. Ett stenkast från Gällivare ligger det populära lågfjället Dundret och dess välbesökta skidanläggning som har tretton nedfarter. Gällivare kyrka, Gällivare station (den nordliga utposten för Inlandsbanan) och Gruvmuseets hör till några av Gällivares populäraste sevärdheter, liksom Djävulsklyftan, Fjällnäs slott, LKAB-gruvan och världsarvet Laponia.

Flyg till Gällivare

Hitta flyg till Gällivare

Informationen på sidan är från augusti 2017.