Jämför och spara på hotell i Arvidsjaur

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Arvidsjaur

Använd vår karta för att hitta hotell nära Arvidsjaur eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Arvidsjaur. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Arvidsjaur - jämför billiga hotell i Arvidsjaur

Arvidsjaur är porten till Lappland, strategiskt beläget mellan spännande destinationer och sevärdheter. I Arvidsjaur lockar både exotiska vinter- och sommaraktiviteter, exempelvis skidåkning, hundspann, snöskoter, jakt och fiske, älgsafari, natursköna vandringar samt kanot & rafting. Självklart även mysigt stadsliv med shopping och museibesök. Bo centralt på hotell med ombonad lyx och relaxavdelning, på enklare bed and breakfast, en mysig fjällstuga eller få en härlig campingupplevelse. Kanske blir höjdpunkten ett besök på en hundspannsfarm lite utanför stan?

Var ska man bo i Arvidsjaur?

Centrum

I centrala Arvidsjaur finns flera hotell med det lilla extra. I de historiska jägarmästarbostäderna från 1800-talet erbjuder exempelvis Clarion Collection Hotel Arvidsjaur personlig lyx i 1950-talsstil. En avkopplande spa-anläggning finns även på stadens största hotell, Hotel Laponia, där den partysugna också hittar en populär nattklubb.

Naturnära

Arvidsjaur erbjuder många fina boenden för dig som längtar efter naturupplevelser. Stort utbud på fjällstugor men även fina bed and breakfast, med fokus på vildmark, vandring och fiske. Det finns även trevliga, prisvärda vandrarhem. Inte långt från centrala Arvidsjaur ligger kommunens största camping, Camp Gielas, med närhet till badsjö, skidspår, löparstigar och sportanläggning.

Exotiskt

I Arvidsjaur kan du passa på att uppleva något riktigt unikt. Kanske blir höjdpunkten en vistelse på Burning Snow, en hundspannsfarm beläget i vackra Tjappsåive några mil utanför stan? För äventyraren kan en natt i tältkåta vara grejen eller så kan drömmen om att bo i en vacker timmerstuga utmed en fjällsjö förverkligas. Du kan till och med hyra en egen ö, med stuga, bastu och badtumma. I Arvidsjaur är det bara fantasin som sätter gränser.

Att göra i Arvidsjaur

Arvidsjaur är en perfekt startdestination för olika typer av dagsturer med hyrbil: cirka 2 timmars bilfärd till Skellefteå, Luleå och Piteå i öst och lika långt till Arjeplog i norr och norska gränsen i väst. Historiskt intresserad bör inte missa Lappstaden, en av Arvidsjaurs stora sevärdheter. Det är landets största samling skogssamiska kåtor, med guidade visningar sommartid. Kåtorna är byggda från 1600-talet som bostäder för nomadiska skogssamer, som på grund av lagstadgad kyrkoplikt måste in till staden för att besöka kyrkan. Du har tillgång till ett stort utbud fartfyllda äventyr varav många är kopplade till naturen: skidåkning, hundspann, snöskoter, älgsafari samt kanot & rafting.

Ta chansen till en makalös vandring med historisk koppling: Kyrkstigen har en slinga i närheten av centrala Arvidsjaur och erbjuder vackra vyer över myr och tjärn. Vittjåkksleden tar dig med på ett äventyr som börjar i skogen och slutar på en hög topp. Visste du att Arvidsjaur är en försvenskning av det umesamiska ordet för ”den givmilda sjön”. Inte konstigt att fisket är i världsklass, exempelvis i Moskoselsjön. Varför inte boka in fiske med guide? Förutom röding, öring, harr, lax och sik ligger även gäddorna och ruvar i vassen. Läget i inlandet ger Arvidsjaur många fördelar för den som längtar efter skidåkning. Snön faller här tidigare än ute på kusten; den kommer ofta i riklig mängd och ligger kvar länge. Centralt ligger en skidanläggning vid Prästberget, och lite utanför stan ligger Vittjåkk, även kallat ”familjernas paradis” med lättåkta backar och barnvänlig omgivning. 

Flyg till Arvidsjaur

Hitta flyg till Arvidsjaur Airport.

Informationen på sidan är från november 2017.