Karta

Flyg till Umeå

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Umeå

Om du letar efter billiga flyg från andra delar av Sverige till Umeå, kan Skyscanner hjälpa dig på vägen. Med vår söktjänst behöver du bara välja din destination och datum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste flygbiljetterna för dig. Prova vårt sökverktyg Hel Månad för att se de billigaste dagarna att flyga på. 

Bästa tiden att boka ett flyg till Umeå

När är det bäst att boka en flygresa till Umeå? Titta närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för svar! Använd dig gärna av vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst så att du kan boka det till bästa pris.

Flygplatser i Sverige med direktflyg till Umeå

  • Stockholm Arlanda
  • Stockholm Bromma
  • Visby flygplats
  • Göteborg Landvetter
  • Kiruna Airport
  • Åre Östersund Airport
  • Luleå Airport

Flygbolag i Sverige som flyger till Umeå

Flygbolagen SAS, BRA, Norwegian och Flexflight erbjuder alla direktflyg till Umeå.

Flygplatser i Umeå

Det finns en flygplats i Umeå och den ligger endast fyra kilometer utanför Umeå. Du kan ta dig in till centrum med Flygbussarna som du hittar strax utanför flygplatsterminalen. Vill du hellre ta en taxi rekommenderas det att du bokar den i förväg. På Umeå flygplats kan du boka hyrbil från Avis, Europcar, Hertz, Mabi eller Sixt.

Bästa tiden att besöka Umeå

Umeå är en stad som lockar besökare året om, inte minst då det anordnas evenemang här både under sommaren och vintern.

Vädret i Umeå

Umeå har ett tempererat klimat med en dygnsmedeltemperatur som är över 10°C endast tre månader om året. Närheten till havet ger Umeå ett kustlandklimat, vilket gör vintrarna och somrarna här något mildare. Men då det ofta blåser friska vindar i Umeå gör detta att temperaturerna känns kallare än vad de egentligen är.

Se och göra i Umeå

Umeå är en riktig kulturstad med en stor teaterscen och ett stort dansutbud. Norrlandsoperan, Västerbottens museum, Bildmuseet och Umedalens skulpturpark är några av Umeås dragplåster. Holmön och Norrbyskär är två platser som lockar många besökare, liksom Olofsfors bruk, Älgens Hus och Vindelälvens forsar.

Mer information

Hitta hotell i Umeå.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Umeå

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.