Karta

Flyg till Singapore

Säg Singapore och de flesta tänker på tuggummiförbud, shopping och affärsresenärer.

Men det finns otroligt mycket mer att upptäcka. Blanda en skvätt New York med några nypor Kina, lite indisk småstad, några arabiska influenser och så en gnutta Malaysia. Det är så många upplever mångsidiga Singapore. Det bara några minuter mellan de olika kulturerna.

Singapore är en av världens modernaste städer men har ändå en spännande och exotisk prägel. Här finns blänkande skyskrapor, lyxshopping och gourmetrestauranger, men också kvarter med färgglada småhus, prisvärda marknader och billiga foodcourts. Dessutom är de gröna oaserna inte långt borta när man tröttnat på storstaden.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inte visum för att besöka Singapore. Du får vid ankomst automatiskt stanna i 90 dagar för att turista eller göra affärer.

Säsong

Klimatet i Singapore är tropiskt. Sällan är temperaturen under 22 grader och värmen håller sig stadigt under alla årstider. Det passar därför att åka hit året runt. Den mest regniga perioden börjar någonstans i slutet av november och pågår januari ut. Singapore har precis som Sverige, ett ganska växlande väder och det är ungefär lika många soltimmar som regntimmar över ett år.

Ta sig runt

Det är enkelt att hitta och ta sig fram i Singapore, framför allt med tunnelbanan. Lokalbuss funkar också utmärkt och går i princip överallt. Singapore Tourist Pass gäller på all kollektivtrafik och finns för en dag, två dagar och tre dagar. Kortet säljs på flygplatsen och på flera tunnelbanestationer. Taxi är billigt och kör efter taxameter.

Öppettider

De flesta butiker har öppet från 10.00 till 20.00 eller 21.00 alla dagar i veckan.

Dricks

Dricks ingår i både restaurangnotor och taxinotor.

Nödnummer:

Polis: 999

Brandkår och ambulans: 995

Sevärdheter (topp5)

Orchard road

På Singapores mest kända shoppinggata, Orchard Road, ligger de tjusiga shoppinggalleriorna tätt. Även om man inte gillar att shoppa är det skönt att ta en paus från den fuktiga hettan utomhus och svalka sig i den effektiva luftkonditioneringen. Om du vill shoppa mer harmoniskt ska du istället bege dig till Suntec City Mall en bit därifrån. Den enorma byggnaden sägs vara konstruerad enligt Feng Shui och innehåller, förutom restauranger och butiker, världens största fontän.

Raffles hotel Den kända Singapore Sling-drinken intas helst på klassiska RafflesHotel. Där kostar den visserligen dubbelt så mycket, än på andra ställen, men då ingår saltade jordnötter med skal som man får slänga på golvet och en atmosfär från en svunnen tid med solfjädrar i trä som vajar i taket.

Little India

Strosa runt bland hinduiska tempel och frossa i nybakat naan-bröd och kryddiga curry-rätter. Här finns restauranger i alla prisklasser. På marknaden Tekka Centres övervåning är det lätt att drömma sig bort bland glittrande saris i världens alla färger. .

China town

I Chinatown hänger röda lyktor mellan de kinesiska gamla köpmanshusen. Längs med gatorna trängs kinesiska restauranger med butiker där det säljs allt ifrån traditionell medicin till kakor och souvenirer. Här ligger också Singapores äldsta hinduiska tempel Sri Mariamman med färgglada utsmyckningar samt det helt annorlunda, och vackert röda, templet Buddha Tooth Relic.

Boat Quay

Längs med strandpromenaden Boat Quay vid floden ligger de tjusiga restaurangerna på rad. Slå dig ner på någon uteservering och beundra siluetterna av Singapores skyskrapor. Chilikrabba är en av stadens mest kända rätter. Vid floden kan du även passa på att kika på statyn av Singapores symbol Merlion som är en blandning av ett lejon och en fisk. Några kvarter norr om floden ligger den kritvita kyrkliknande Chijmes vars charmiga innergård är full av barer och restauranger.

Snabbfakta

Invånare: 3,5 miljoner

Valuta: Singaporiansk dollar

Landsnummer: 65

Religion: Buddism, taoism och konfucianism

Tidsskillnad: + 7 timmar

Officiellt språk: Fyra officiella språk: malajiska, engelska, kinesiska och tamil, malajiska har en särställning som nationellt språk. Endast engelska talas av alla folkgrupper.  

Flyg till Singapore

Från Till Flygbolag
Stockholm Singapore Qatar Airways, Singapore Airlines, Finnair + 5 andra
Köpenhamn Singapore Singapore Airlines, Qatar Airways, Finnair + 2 andra
Göteborg Singapore Finnair, Turkish Airlines, British Airways + 2 andra

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.