Singapore

15 apr. 202016 apr. 2020

2 vuxna - 1 rum

Singapore är ett resmål som klippt och skuret för dig som inte vill behöva välja. Här finns utan tvekan något för alla! Singapore utgör Asiens näst minsta land, med Malaysia som närmsta granne norrut. Hit kan du absolut åka om du redan är Asien-frälst, men även om du inte är så insatt utan kanske bara nyfiken på Asiatisk kultur och vill få in så mycket upplevelser som möjligt under din semester. I Singapore samsas traditionella små shophouses - som färgglada små konstverk intill varandra längs shoppinggatorna - med futuristiska skyskrapor. Traditionell asiatisk kultur existerar sida vid sida med toppmodern arkitektur och teknologi. Ett mycket viktigt inslag i Singapores stadsbild är matkulturen. Här finns mat i toppklass att komma över för en struntsumma, och på oräkneligt många ställen dessutom! Som inte detta vore nog, finns här upplevelser utöver det vanliga, eller vad sägs om en stadsbild som möter djungel, eller parkområdet Gardens by the Bay med sina gigantiska kupolformade växthus som skapar helt egna klimatzoner? 

Var ska man bo i Singapore?

Bo på Sentosa Island - nära till allt! 

Sentosa Island är en ö som ligger i den sydligaste delen av Singapore, och här samsas all möjlig typ av underhållning och attraktioner. Ta med familjen till det berömda S.E.A Aquarium, med över 100.000 marina djur varav mer än 1000 är olika unika arter. Här finns också strandområden, golfbanor och den berömda filmparken Universal Studios. Utöver detta finns en hel del dagliga uppvisningar och shower, och som om inte detta vore nog är ett hett tips att skippa bussen, och istället ta linbanan till Sentosa Island! Linbanan är en hisnande tur med transportkorgar med glasgolv, så en superspännande upplevelse för alla äventyrssugna! Singapores hotell på Sentosa Island är många och det finns även resorts för den som vill maxa upplevelsen. Vill man inte bo mitt i all action, går det bekväma bussresor överallt i Singapore. 

Bo intill en helt annan klimatzon - vid Garden by the Bay

Garden by the Bay är en av de största sevärdheterna i Singapore. Området är en enormt parkområde med två stycken gigantiska nedkylda växthus som vart och ett skapar egna klimatzoner. Det ena skapar till exempel ett mildare och torrare klimat än det allmänt rådande, där det odlas växter från Australien och Sydamerika. Den andra skapar ett klimat som motsvarar en tropisk bergsregion på mellan 1000-3000 meters höjd. Helt unik växtlighet frodas i den park med andra ord - och missa för all del inte den vertikala trädgården!Fantastiskt resmål både för den trädgårdsintresserade och för den allmänt upplevelsesugna. Letar du hotell i Singapore i närheten av Gardens by the Bay? Här finns både prisvärda och mer luxuösa hotell och hostel, standarden är generellt mycket fräsch oavsett vilket du väljer.

Flyg till Singapore

Vill du komma fram så fort som möjligt? Hitta det flyg som passar just dig bäst - via Skyscanner!

Informationen på sidan är från december 2017.

Hotell med toppbetyg i Singapore

från 689 SEK
från 1 077 SEK
från 2 321 SEK

Vad säger resenärer om Singapore?

9,8
Matälskare
9,3
Familjeresenärer
8,8
Lyxresenärer
8,4
Äventyrsresenärer
7,6
Nattuggla
Medlemmars omdömen (1166)
Phill (lucky) Smith
Phill (lucky) SmithBangkok
2017-07-13

Förvånande standarder tanke på de begränsade resurserna verkligen en stor bekräftelse på landets företag. Massor av kultur och prestige infunderas med historia .. bra gjort

Shalini Khutliwala
Shalini KhutliwalaSilvassa
2016-06-21

Fantastisk stad som har mycket att erbjuda ... Från extravaganta shopping tid för familjen och nattliv. Ett måste besök av er har bara ett par dagar till hands för resor.

Nic
NicSingapore
2016-03-19

En gnistrande rykte och sopor fria gator ger en fasad som döljer den varma karaktär av staden. Du hittar varmhjärtade lokalbefolkningen och tecken på en ung nation inte redo att ta upp sin mantel i Sydostasien finaste hela den livliga staden. Gör vad du vill om vad du upplever i staden - multicultured befolkningen har lika många åsikter som stadens skyskrapor.

Yuna Gena
Yuna GenaSamarinda
2016-01-18

När de indonesiska är populära för att vara ivrig shoppare vid besök Singapore, jag gillar Singapore mer än någon shopping-relaterade-saker (förutom det faktum att jag alltid har varit en budget resenären). Jag undrar mer om blandningen av dess modernisering och dess spår av flera kulturhistoria. Jag älskar att gå längs dess prydliga gator, eller besök dess vackra trädgårdar, eller smaka dess rika rätter.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är oktober, med ett genomsnitt på 1 022 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Singapore är februari, med ett genomsnitt på 1 970 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 1 440 SEK per natt. Det är 3 % högre än det genomsnittliga priset 1 391 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Singapore är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 28,6 °C/83,5 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis april med en genomsnittstemperatur på 32,3 °C/90,1 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på 24,0 °C/75,2 °F.
Närmaste flygplatsen för Singapore är Seletar (XSP) (14,31 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Singapore Changi (17,43 km)

Planera en resa till Singapore