Karta

Flyg till Bergen

Informationen är från april 2017.

Hitta billiga flyg till Bergen

Är du på jakt efter billiga flyg från Sverige till Bergen? Låt Skyscanner hjälpa dig! Med vår söktjänst behöver du endast välja din destination och resedatum, så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen för dig. Prova vårt sökverktyg Hel Månad och se vilka dagar du kan flyga billigast på.

Bästa tiden att boka ett flyg till Bergen

När är det bäst att boka ett flyg till Bergen? Titta gärna närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få ett så bra pris som möjligt. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som bäst.

Flygbolag som flyger till Bergen från Sverige

SAS, Norwegian och Finnair är några av de flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige och Köpenhamn till Bergen. Se vilka flygbolag som erbjuder flyg från Sverige till Bergen.

Till och från Bergens flygplats

Bergens flygplats ligger cirka två mil söder om Bergen, intill riksväg 580. Bussar trafikerar flygplatsen var 10:e minut och det finns även snabbfärjor till Austevoll, Sunnhordland, Haugesund and Stavanger. Det finns också flera taxibolag att välja bland, liksom företag som erbjuder hyrbilar på Bergens flygplats.

På Bergens flygplats

Det finns ett flertal matställen att välja bland på flygplatsen. För passagerare som reser internationellt finns restaurangen Simply Good och innan säkerhetskontrollen hittar du Food Factory och caféet Lille Bergen. I butikerna på Bergens flygplats kan du köpa allt från kläder till böcker och tidningar. Flygplatsen har gratis WiFi.

Bästa tiden att besöka Bergen

Bergen lockar besökare året runt. Många kommer hit under vintermånaderna för att ta del av vintersportutbudet.

Vädret i Bergen

Bergen har ett regnigt klimat (staden är en av Europas regnigaste). Temperaturerna är milda på vintern, med ett genomsnitt på +3 °C dagtid i januari. På sommaren blir det kallare i Bergen än i inlandet, i genomsitt +17 °C på dagen i juli.

Se och göra i Bergen

Bergen är en stad med internationell atmosfär och anses vara Norges främsta kulturcentrum. Staden är över 900 år gammal och en av Skandinaviens populäraste studentstäder. Bergen kännetecknas av sina vackra trähus och är också uppsatt på Unescos lista över världsarv. Under vintern är Bergen en populär utgångspunkt för skidåkare. Skidorten Voss, som ligger 115 kilometer från Bergen, är en av landets största. Bergen har också många bra restauranger och gamla värdshus där man bland annat kan avnjuta nyfångade läckerheter från havet.

Mer information

Hitta hotell i Bergen.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Bergen

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.