Karta

Flyg till Norge

Norrsken, skidåkning och fiske; det finns många anledningar att besöka Norge oavsett tidpunkt på året. Landet, som räknas till ett av världens vackraste, är ett utmärkt alternativ för den aktive resenären som vill vandra i spektakulära områden, klättra eller utforska någon av Norges många cykelleder. Norge anses även vara en av Europas främsta destinationer för äventyrssport. Men här finns också ett rikt kulturliv, kosmopolitiska städer och mängder med evenemang. Besök Hansastaden Bergen och upplev den unika bebyggelsen i hamnen eller varför inte ta en weekend i Oslo och strosa runt bland stadens många museer. För den riktigt äventyrlige resenären rekommenderas ett besök på Svalbard där livs levande isbjörnar springer runt.

Visum

Nej

Säsong

Året om. Många besöker Norge under vintermånaderna, då främst för att hänge sig åt vintersport och ta del av de utmärkta skidåkningsmöjligheterna.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken är väl utbyggd och det är enkelt att ta sig fram i både städerna och mellan mindre orter på landsbygden. Landet är utmärkt att utforska med hyrbil och har flera hänförande vägar.

Öppettider

Butiker håller generellt öppet vardagar mellan 10.00-18.00 och lördagar mellan 10.00-14.00. Stormarknader och köpcentrum har generösare öppettider.  

Dricks

Avrunda uppåt om servicen varit bra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Sveriges ambassad

Nobels gate 16

Oslo

Tel: +47 24 11 42 00

Sevärdheter (topp 5)    

1. Vigelandsparken

I västra Oslo ligger denna populära park med 212 skulpturer av Gustav Vigeland. Över en miljoner besökare kommer hit varje år.

2. Geirangerfjorden

Den exceptionellt vackra fjorden är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv och är ett av landets mest besökta turistmål.

3. Bryggen i Bergen

De gamla delarna av staden Bergen är kända för sina vackra trähus och är det enda bevarade handelsdistriktet från Hansatiden.

4. Lofoten

En ögrupp vid landets nordvästra kust som är känd för sina natursafarin och sitt fantastiska fiske.

5. Flåmsbanan

Denna 20 kilometer långa järnväg är listad som en av världens vackraste tågresor.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 5,2 miljoner

Valuta

Norsk krone (NOK)

Landsnummer

47

Religion

Majoriteten kristna.

Tidsskillnad

Ingen

Officiellt språk

Norska 

Resor till Norge

Skyscanner hjälper dig att boka billiga resor till Norge. När du har valt ditt flyg till Norge, kan du även passa på att boka ditt hotell via oss. Gå in på vår hotell-sökmotor som är helt gratis att använda och innefattar olika sorters boende, från billiga alternativ till 5-stjärniga lyxhotell.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.