Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Bergen Flygplats

sixt
eury
alam
budg
hert
erac

Biluthyrning på Bergen flygplats

Denna information är från juli 2015

Oavsett om du planerar att åka skidor i Voss eller beundra vattenfallet Vøringsfossen kommer Skyscanner att hjälpa dig att hitta de bästa hyrbilsalternativen på Bergen flygplats (Flesland).

Här kan du hyra en bil på Bergen flygplats

Det finns i dagsläget fem stycken hyrbilsföretag på Bergen flygplats och dessa är Avis, Europcar, Budget, Sixt och Hertz. Det är också möjligt att boka en hyrbil från andra hyrbilsföretag och hämta samt lämna den på flygplatsen enligt överenskommelse.

Bensinstationer i närheten av Bergen flygplats

Beroende på ditt hyrbilsavtal kan du vara tvungen att återlämna din hyrbil med full tank.

Det finns en Statoil-station mindre än en kilometer från flygplatsen. När du närmar dig flygplatsen kommer du till en liten rondell och bensinstationen ligger alldeles intill denna.

Kör i området kring Bergen flygplats

Bergens flygplats ligger i Flesland, drygt 25 minuters körväg söder om Bergens centrum. Flygplatsen ligger på riksväg 580 som är sammanlänkad med motorvägarna E39 och E16.

Kör till din destination

Här har vi satt ihop en kort guide om hur du tar dig från Bergen flygplats till några av de mest populära destinationerna i området.

Bergen

Bergen ligger 17 kilometer norr om flygplatsen. Denna charmiga stad är landets kulturcentrum och en av Skandinaviens populäraste studentstäder. Bergen är också en gammal Hansastad och känd för sina vackra trähus på Bryggen i hamnen. Oavsett när på året du besöker Bergen finns här mängder med aktiviteter att hänge sig åt. Vintertid är det naturligtvis skidåkning och andra vintersporter som gäller. I bergen finns möjligheter till både längdskidåkning och utförsåkning. Du hittar också en populär skidort, Voss, cirka 11 mil från Bergen. Besök gärna Norges äldsta teaterscen, Den Nationale Scene, eller varför inte ta med barnen och titta på fina havsdjur på Bergen Aquarium. Avsluta dagarna med härliga måltider baserade på färskfångad fisk på något av stadens trevliga gamla värdshus.

Vøringsfossen

Det 182 meter höga vattenfallet Vøringsfossen i Måbødalen är Norges mest kända vattenfall. Vøringsfossen ligger drygt två och en halv timmes bilväg från flygplatsen, via E16. Besök utsiktspunkten "Fossetromma" för den bästa vyn över fallet och ta dig gärna ner till foten av forsen via den lilla stigen, en tur på cirka en timme. Vøringsfossen ligger längs med den populära nationella turistvägen, väg 7, som går från Hardangervidda till Norheimsund.

Hardangervidda

Bergsplatån Hardangervidda är ett måste för dig som gillar friluftsliv. Här finns mängder med vandringsleder och möjligheter till både fiske, ridning och långfärdsskidåkning. För dig som gillar att cykla bjuder området på Norges populäraste cykelled, Rallarvegen, som är 80 kilometer lång.

För dig som vill ta det lite lugnare går det att ta en kryssning på bergsjön Møsvatn som ligger 919 meter över havet.

På Hardangervidda hittar du Nordeuropas största renhjord samt mängder med andra djur och över 500 spännande växtsorter. I området kring platån hittar du ett stort utbud av hotell och övernattningsmöjligheter i form av allt från stugor till värdshus och camping. Hardangervidda ligger cirka 175 kilometer öster om Bergen och nås via E16 till Voss och därifrån fv. 13 till Granvin. Sedan fortsätter du på rv. 7 till Eidfjord och vidare till Geilo.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.