Malmö

8 apr. 20209 apr. 2020

2 vuxna - 1 rum

Sveriges tredje största stad är känd för sina vackra parker, sin dynamiska urbana atmosfär och inte minst för Skandinaviens högsta byggnad; Turning Torso. Malmö har en mysig stadskärna med gamla byggnader, ett slott och inte minst mängder med kaféer och restauranger. I Malmö, som också är Sveriges mest multikulturella stad, hittar du intryck från hela världen. Du som letar efter hotell i Malmö kan välja mellan boenden i alla prisklasser och i många olika stilar.

Var ska man bo i Malmö?

Centrum

Malmö är en relativt kompakt stad där du snabbt kan ta dig fram till fots, eller på cykel, till samtliga delar av staden. De flesta av Malmös hotell ligger i centrum, vilket innebär att du har nära till Malmö Centralstation, Stortorget och Lilla Torg och Malmös shoppingutbud.

Västra Hamnen

En av Malmös allra hetaste stadsdelar är full av häftig, modern arkitektur, badplatser och många restauranger och kaféer. Området lockar mängder med besökare, inte minst under sommarmånaderna, som kommer hit för att njuta av närheten till havet. Bo på hotell i Västra Hamnen och du vill kunna börja din dag med ett härligt dopp i havet!

Hyllie

Malmös nyaste stadsdel ligger tre minuter med tåg från centrum och har utmärkta kommunikationer mot Köpenhamn. Hyllie är också platsen där det anordnas mässor, arrangemang och evenemang, inte minst på multiarenan Malmö Arena. Bor du på hotell i Hyllie är du ett stenkast från MalmöMässan som är stadens moderna mässanläggning där det anordnas konferenser och stora arrangemang men också det populära köpcentret Emporia.

Att göra i Malmö

Börja din weekend i Malmö med att besöka någon av stadens vackra parker; Kungsparken, Pildammsparken eller Slottsparken ligger alla centralt i staden. Missa inte en tur på Malmöhus slott och museum, Moderna museet och Malmö konsthall. Ta en lunch i Västra Hamnen och spana in mäktiga Turning Torso, lata dig en stund på Ribersborgsstranden och avsluta din dag med en shoppingtur och mat på köpcentret Emporia. Vill du ta en golfrunda hittar du golfbanan PGA Sweden National strax utanför Malmö. Kolla in Skyscanners bästa tips på 10 saker att göra i Malmö

Flyg till Malmö

Hitta flyg till Malmö. 


Informationen på sidan är från juni 2017.

Hotell med toppbetyg i Malmö

från 980 SEK
från 1 084 SEK

Vad säger resenärer om Malmö?

9,8
Familjeresenärer
9,4
Friluftsmänniskor
9,3
Äventyrsresenärer
9,2
Konst & Designälskare
8,5
Historieälskare
Medlemmars omdömen (53)
Callum Soukup-Croy
Callum Soukup-CroyGlasgow
2016-05-19

En trevlig stad en kort tågresa bort från centrala Köpenhamn. Jag skulle rekommendera att kombinera de två, spendera några dagar i det senare och ta en dagstur till Malmö. Det är en lysande komplex av museer och historiska byggnader i Kings Park till väster om centrum.

Maria Alander Bengtsson
Maria Alander BengtssonMalmö
2015-09-20

Jag gillar det här stället, det är inte så stor men det är ganska mysigt. Det är Bert nära Köpenhamn, Danmarks huvudstad. Det är bara 20 minuter fr.om Centrum till centrum.

Kat Von B (Travelinggreek)
Kat Von B (Travelinggreek)Huntington Beach
2015-07-26

Jag upptäckte denna lilla stad lätt att ta tåget från Köpenhamn till Malmö. Det är en lätt dagstur endast ca 30 minuter från Köpenhamns centralstation. Vandra runt...

Kelly Loafoe
Kelly Loafoe
2013-08-03

Liten, men söt och charmig (om du är i den högra delen). Inte mycket speciella men. Du kan promenera och handla lite, men det verkade inte mycket livlig när vi åkte dit.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är mars, med ett genomsnitt på 973 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Malmö är januari, med ett genomsnitt på 1 750 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 1 158 SEK per natt. Det är 2 % lägre än det genomsnittliga priset 1 189 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Malmö är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 6,9 °C/44,5 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 22,1 °C/71,8 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −1,1 °C/30,0 °F.
Närmaste flygplatsen för Malmö är Köpenhamn (CPH) (23,27 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Malmö Sturup (24,36 km) Köpenhamn Roskilde (54,75 km)

Planera en resa till Sverige