Helsingborg

18 juni 201919 juni 2019

2 gäster - 1 rum

Helsingborg är en stad som lockar besökare året runt, men som är särskilt populär under sommarmånaderna. Här finns ett gediget utbud av bra restauranger och kaféer, varierande shopping och trevliga utflyktsmål i närområdet. En weekend i Helsingborg kan fyllas med både kulturella upplevelser och äventyr i naturen, strosande i centrum och dopp i havet. Du som ska bo på hotell i Helsingborg har ett stort utbud att välja bland; här finns något för alla smaker och plånböcker.

Var ska man bo i Helsingborg?

Helsingborg centrum

Majoriteten av alla hotell i Helsingborg finns i stadens centrala delar, med gångavstånd till
till både Helsingborgs central och färjeläget med båtar över till Helsingör i Danmark. Du som bor på hotell i centrala Helsingborg har också nära till Campus Helsingborg och Gamla stan där du hittar många mysiga gator och gränder, udda butiker och trendiga barer. På Mariatorget finns några av Helsingborgs populäraste uteserveringar.

Att göra i Helsingborg

I Helsingborg hittar du Sveriges äldsta gågata, Kullagatan, med många butiker och kaféer. Missa inte ett besök i Slottshagsparken och det medeltida vakttornet Kärnan och Drottninggatan där några av Helsingborgs största kulturattraktioner finns, som exempelvis Dunkers Kulturhus. Strax utanför Helsingborg ligger köpcentret Väla som har ett utbud av 180 butiker och många matställen. Behöver du mer inspiration inför din resa till Helsingborg? Kolla in Skyscanners tips på 10 saker att göra i Helsingborg

Flyg till Helsingborg

Hitta flyg till Helsingborg. 

Informationen på sidan är från juni 2017.

Hotell med toppbetyg i Helsingborg

från 1 094 SEK
från 1 118 SEK

Vad säger resenärer om Helsingborg?

9,8
Historieälskare
Medlemmars omdömen (5)
Stephen Bugno
Stephen BugnoAnchorage
2015-03-04

Inte en hel del här för turister, men en trevlig stad ändå. Helsingborg har förbättrat sin image under de senaste åren. Du kan ta färjan härifrån över till Danmark för att se Hamlets slott.

Milena Dimitrova
Milena DimitrovaVarberg
2012-06-26

Altuğ Özaslan
Altuğ ÖzaslanIstanbul
2012-12-06

Grethe Gerhardsson
Grethe GerhardssonMalmö
2012-07-09

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är april, med ett genomsnitt på 583 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Helsingborg är juli, med ett genomsnitt på 1 309 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i juni förra året var 952 SEK per natt. Det är 6 % högre än det genomsnittliga priset 895 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Helsingborg är den förväntade genomsnittstemperaturen i juni 15,0 °C/58,9 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 22,1 °C/71,8 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −1,1 °C/30,0 °F.
Närmaste flygplatsen för Helsingborg är Ängelholm Helsingborg (AGH) (29,33 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Köpenhamn (48,90 km) Köpenhamn Roskilde (62,30 km) Malmö Sturup (70,62 km) Halmstad (71,23 km)

Planera en resa till Sverige