Ystad

23 mars 201924 mars 2019

2 gäster - 1 rum

Ystad är en charmig småstad belägen cirka 5 mil från Malmö och känd inte minst som inspelningsplats för Mankells populära Wallander-serie. Här hittar du filmiska miljöer med färgglada gatuhus, mysiga kullerstensgator och tillgång till härliga stränder i en pittoresk skånsk landsbygd. Inte konstigt att Skyscanner har utnämnt Ystad till en av Sveriges 10 vackraste småstäder. Det är en oemotståndlig stad att bara strosa runt i - perfekt för sköna fikastunder och ett gyllene tillfälle att äta nyrökt fisk i rökeriet vid hamnen. Du som letar efter boende i Ystad kan välja mellan allt från centralt beläget bed and breakfast till hotell med anor eller Ystads förstklassiga spa vid stranden för maximal njutning året runt. 

Var ska man bo i Ystad?

Centrum

Ystad är en liten stad med gångavstånd till det mesta. I nära anslutning till såväl centralstationen som till Ystads charmiga shoppinggata finns både trevliga hotell och prisvärda bed and breakfast. Den som uppskattar boende i historiska miljöer har flertal anrika hotell med spännande historia att välja bland. Du som drömmer om storslagen utsikt med hav, natur och stad på samma gång kan välja lägenhetshotell i vattentornet i centrala Ystad.

Stranden

En av Ystads starkaste kort är närheten till havet. Om morgondopp lockar sommartid finns boende på hotell, pensionat och charmigt ed and Breakfast precis vid stranden. Kanske låter en spaweekend med partnern, kompisgänget eller hela familjen intressant? I Ystad finns nämligen ett av Nordens bästa spahotell; havsnära med skön avkoppling året runt inklusive behandlingar efter tycke och smak.

Landsbygden

Vill du passa på att få ut det mesta av Skånes vackra landsbygd och söker hotell i Österlen så finns naturnära logi bara tio minuter med bil från Ystads centrum. Här kan du prova på ett pittoreskt boende i fängelse ombyggt till pensionat i vacker miljö av natur och åkrar, eller bo på hotell i gårdsmiljö med fokus på vällagad, närodlad mat.

Att göra i Ystad

Lär känna Ystad genom en trivsam promenad i centrala stan. Utöver att besöka inspelningsplatserna för Wallander och danska serien Bron har staden mer att erbjuda: Statyn som rests till minne av skådespelaren och Ystadsonen Ernst-Hugo Järegård hittar du vid centralstationen. Missa inte Ystads Teater, i originalskick från slutet av 1800-talet. På sommaren kan nu njuta av allsångskonserter på Norra Promenaden. Stadens kloster med S:t Petri kyrka är vid sidan av Vadstena, Sveriges bäst bevarade kloster. Utöver utställningar och café finns fantastiska klosterträdgårdar med rosarium och örtagård. Skyscanner berömmer Ystad som en av Sveriges 10 bästa sommarstäder men fina upplevelser väntar året runt. Är du sugen på havsluft går det färjor dagligen från Ystad till Bornholm, en resa som bara tar 90 minuter. Fiskeintresserad? Den fantastiska kusten ger goda möjligheter till guidade fisketurer med båt. Ystad med sina sceniska omgivningar är som klippt och skuren för en skön roadtrip! Med hyrbil hinner du uppleva Österlens alla guldkorn på en helg: Sveriges sydligaste udde Smygehuk, fiskeläget Kåseberga med magnifika Ales Stenar, äppelodlingarnas stad Kivik och inte minst Sandhammaren, en av Sveriges absolut vackraste och kanske mest dramatiska sandstränder, sommar som vinter. Strax utanför Ystad finns även en populär djurpark. 

Flyg till Ystad

Hitta flyg till Ystads närmaste flygplats: Sturup i Malmö. 

Informationen på sidan är från oktober 2017.

Vad säger resenärer om Ystad?

Medlemmars omdömen (3)
Bradley Benson
Bradley BensonBloomington
2013-06-28

Stor stad, hem för Henning Mankells Kurt Wallander. Gångbar. Du kan ta tåget till Malmö också.

Marian Oancea
Marian OanceaBukarest
2012-09-06

Peter Andrén
Peter AndrénBräcke
2014-06-05

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är oktober, med ett genomsnitt på 907 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Ystad är juli, med ett genomsnitt på 1 949 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i mars förra året var 1 152 SEK per natt. Det är detsamma som det genomsnittliga priset per natt under de senaste 12 månaderna.

Planera en resa till Sverige