Karta

Flyg till Argentina

Tango, biffar och fotboll; Argentina är det avlånga landet i Sydamerika där turistattraktionerna finns i överflöd. Argentina bjuder på både härliga stränder, pulserande storstäder och skidorter för både nybörjare och avancerade åkare. Här finns också ett av de senaste årens allra hetaste resmål; det natursköna Patagonien. Argentina är en klassisk destination bland världens gourmeter, här finns enligt många världens bästa kött och viner i världsklass. I huvudstaden Buenos Aires finns ett intensivt nattliv och mängder med restauranger, hippa butiker och fina hotell.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum.

Säsong

Året runt. Under mars-maj (hösten) och oktober till december (våren) är temperaturerna behagligast. Det kan bli riktigt varmt under januari och februari, i synnerhet i Buenos Aires.

Ta sig runt

I Buenos Aires är det säkrast att resa med taxi. Radio Taxi, som tillhör de officiella taxibolagen, rekommenderas. Trafiken i Argentina är hetsig. Bussar, tåg och tunnelbana håller dåligare standard än vad vi är vana vid i Sverige.

Dricks

Lägg på tio procent extra på taxinotan. Ge gärna en slant till taxichaufförer och hotellpersonal.

 

Information och nödfall

Polis: 101

Ambulans: 107

Brandkår: 100

 

Sveriges ambassad

Tacuarí 147, våning 6

Buenos Aires

Tel: +54 11 4329 0800

 

 

 

 

Sevärdheter (topp 5)   

1. Iguazúfallen

Världens tyngsta vattenfall ligger mellan Argentina och Brasilien och består av 260 vattenfall där det högsta är närmare 200 meter. Iguazúfallen är en mäktig syn som lockar besökare från hela världen.

2. Perito Moreno-glaciären

I södra delen av landet, närmare bestämt i provinsen Santa Cruz, ligger Patagoniens mest spektakulära glaciär. Området, nationalparken Los Glaciares, och Perito Moreno-glaciären är båda uppsatta på UNESCO:s lista över världsarv.

3. La Boca

En stadsdel i Buenos Aires, känd för sina färgsprakande hus och sin Europeiska atmosfär.

4. Cementerio de La Recoleta

Kyrkogården i stadsdelen Recoleta i Buenos Aires är en populär turistattraktion med fina skulpturer och imponerande masoleer.

5. Teatro Colón

Ett av världens främsta operahus, byggt i fransk renässansstil, ligger i Buenos Aires. Teatro Colón rymmer närmare 2500 besökare och är känd för sin spektakulära akustik.

 

 

Snabb fakta

 

Invånare

Cirka 41 miljoner.

Valuta

Argentinsk peso

Landsnummer

54

Religion

Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad

UTC-3

Officiellt språk

Spanska

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.