Karta

Flyg till Buenos Aires

Det tänds en speciell gnista i ögonen hos dem som besökt Buenos Aires så snart den livfulla staden kommer på tal. Kanske är det för att staden känns så äkta, kanske är det den saliga blandningen av storslagna palats och fallfärdiga hus, kanske är det kontrasten mellan det hysteriska tempot på gatorna och lugnet i en frodig park en gata bort eller så är det vemodet i tangomusiken och passionen som finns överallt, som får besökarna på fall. Buenos Aires-borna, som kallas porteños, hjälper också till. Glädjen, öppenheten och gästfriheten är allt annat än påklistrad.

Visum

Nordbor behöver inte visum för inresa till Argentina om besöket varar högst i 90 dagar.

Säsong

Sommarmånaderna (dec- feb) är riktigt varma, för den som föredrar svalare väder är vårmånaderna (sep- nov) eller höstmånaderna (mars- maj) att rekommendera.

Ta sig runt

Buenos Aires är en gigantisk stad med mycket trafik och enorma flerfiliga gator mitt i stan. Gångavstånd är sällsynt, räkna med att åka mycket taxi som är väldigt billigt. Buss är ett bra sätt att upptäcka staden. Investera i en busskarta när du går förbi en av gatukioskerna och ge dig ut på en egen sightseeing. Biljetterna löser du ofta ut från en biljettautomat med mynt.

Öppettider

Banker är öppna måndag till fredag klockan 10-15. Affärer måndag till fredag 10-20. Lördag 10-14.

Dricks

På restauranger är huvudregeln att man betalar 10–15 % i dricks.

Nödnummer

Brand: 100

Polis: 101

Olycksfall: 107

Sevärdheter (topp 5)

MALBA

Man kan utan problem kalla Buenos Aires för kulturhuvudstaden i Sydamerika med mer än 43 teaterscener, 153 biografer och 22 museer. Utöver det hittar man bokaffärer, ett brett restaurangutbud och alltid ett flertal konserter.

Ett museum som är värt ett besök är MALBA (Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires) med allt från filmvisningar, konstnärsträffar till heta debatter.

La Boca

I stadsdelen La Boca kan du gå och se en fotbollsmatch mellan de lokala lagen Boca Juniors och River Plate på stadion La Bombonera där Diego Maradona en gång spelat.

Milongas

Utbudet av milongas, ställen där man dansar tango, är stort. Och tangon finns i olika tappningar, klassisk, elektro och nuevo (alltså ny tango). Så det är bara att frossa i utbudet av kurser, shower och konserter.

Evita

Rikets mest legendariska kvinna hyllas numera i det tysta, men kan studeras på Museo Evita Och på väg från flygplatsen skymtar man Ciudad Evita, en stad byggd 1947 för sjuttio tusen invånare – från luften ser man att staden är gjord efter hennes profil. Vill du besöka henne grav, gå till Recoleta-kyrkogårde. Där finns även många vackra skulpturer.

San Telmo

San Telmo är Buenos Aires äldsta kvarter och även ett av de mer välbevarade. Här händer alltid något och stämningen är för det mesta glad, uppsluppen och avslappnad. På söndagar hålls en loppmarknad som ackompanjeras av tangodansare. Vill du vila en liten stund så kan du slå dig ned på något av de många terasscaféer som ligger längs Place Dorrego. I kvarteret ligger även åtskilliga antikaffärer där du ge dig i kast med att fynda.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 13 miljoner.

Valuta: Argentiska pesos

Landsnummer: 54

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: -5 timmar (sommartid), - 4 timmar (vintertid).

Officiellt språk: Spanska 

Hotell i Buenos Aires

Hitta hotell i Buenos Aires

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Buenos Aires

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Buenos Aires: Buenos Aires Ministro Pistarini och Jorge Newbery.
Delta, Sky Airline, KLM, Air New Zealand, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, Cubana och Azul Airlines flyger alla direkt till Buenos Aires.
Den billigaste månaden att flyga till Buenos Aires är maj.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.