COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 10 saker att göra i Malmö

Alla artiklar

10 saker att göra i Malmö

Sveriges tredje största stad bjuder på grönskande parker, ett superbt kök och en alldeles unik atmosfär. Vad bör man inte missa? Här är Skyscanners 10 måsten i Malmö.

Malmö är Sveriges tredje största stad och har massor att erbjuda för besökare.
Malmö Airport erbjuder direktlinjer till 142 destinationer, världen över och när du väl landat tar du dig enkelt vidare – från Malmö Airport går kontinuerligt bussar som stannar på flera platser i centrala Malmö.

Hämta Skyscanner-appen

1. Turning Torso

Det finns flera sevärdheter i Malmö, men Turning Torso är förmodligen den som lockar flest nyfikna. Denna spektakulära byggnad är ritad av arkitekten Santiago Calatravas och mäter hela 190 meter som vrider sig upp mot molnen. Ett foto framför Turning Torso är obligatoriskt för förstagångsbesökaren i Malmö!

2. Västra Hamnen

När du har beundrat klart Turning Torso kan du avsätta någon timme för att strosa runt i Västra Hamnen. Denna unga stadsdel är ett populärt tillhåll för Malmöborna, i synnerhet sommartid. Här kan du ta ett dopp i Djuphavsbadet, käka italiensk glass på Bar Italia mitt på Västra hamnens strandpromenad och prova på en av Europas största skejtanläggningar; Stapelbäddsparken.

LÄS MER: Sommarens bästa roadtrips i Sydsverige

Västra Hamnen i Malmö

3. Lilla Torg

Den självklara utgångspunkten för nöjen i Malmö. Uteserveringarna på Lilla Torg är en klassiker att starta utekvällen på. Det är så gott som fullsatt här under helgerna, men även mitt i veckan då de många lunchalternativen lockar. Strax intill Lilla Torg hittar du Stortorget (logiskt) och Malmös gågata (Södergatan) där du hittar ett flertal nattklubbar och barer.

4. Emporia

Shopping i Malmö? Ta dig ut till Emporia i Hyllie som är ett av Nordens största köpcenter. Emporia når du enkelt med buss alternativt tåg från Triangeln eller Centralstationen. Här kan du shoppa loss bland 230 butiker som erbjuder allt från kläder och smycken till dagligvaror och heminredning. När krafterna väl är slut kan du fylla på med energi från någon av de många restaurangerna här, som exempelvis Vapiano, Jensens Böfhus och Hatoba Sushi.

5. Hipp & Intiman

Teater i Malmö? Satsa på klassikerna Hipp och Intiman som är två av Malmös (och landets) mest omtyckta teaterscener. Intiman är en K-märkt teater från 1944 där bland annat storheter som Ingemar Bergman verkat. Hipp, Malmö stadsteaters huvudscen, ligger ett stenkast från Stortorget i en anrik byggnad (där du under dagtid kan äta riktigt bra lunch och dansa loss på nattklubben på kvällarna).

6. Malmö Live

Ett av stadens nytillskott; kulturkvarteret Malmö Live är platsen för dig som vill gå på konsert i Malmö. Här hittar du nämligen landets finaste konserthall, men också en populär skybar med fantastisk utsikt över Malmö. Malmö Live, eller Malmhattan som det också kallas, har ett fullspäckat schema för både de som gillar klassisk musik, till världsmusik och ett bra utbud för barn & unga.

7. Kungsparken

Malmö brukar kallas för ”Parkernas stad” och Kungsparken anses av många vara den vackraste. Den sträcker sig från Stadsbiblioteket till Malmöhus slott och Tekniska museet och är en utmärkt utgångspunkt för strosande och vidare promenad mot Ribersborgsstranden. Kungsparken är Malmös äldsta offentliga stadspark och var färdigplanterad 1870 och invigd två år senare. I Kungsparken hittar du ett av Malmös populäraste caféer, Slottsträdgårdens café som drivs av stjärnkocken Tareq Taylor.

8. Kallbadhuset

En tillflyktsort för många Malmöbor; Ribersborgs Kallbadhus med sin populära restaurang, vedeldade bastu och nakenbad lockar besökare året om. På senare år har en yngre generation upptäckt denna klassiska inrättning från slutet av 1800-talet.

9. Bokskogen

När vi ändå är inne på det gröna temat; ett populärt utflyktsmål i Malmö ligger inte ens inom kommungränsen. Torups bokskog (kallad kort och gott för Bokskogen) ligger faktiskt i Svedala kommun men ägs av Malmö stad. Bokskogen räknas till en av Sveriges vackraste platser och lockar besökare året om. Här finns inte bara ett rikt djurliv och många riktigt gamla träd, utan också ett vackert slott, caféer, en välbesökt skogslekplats och utegym.

LÄS MER: Skånes 10 vackraste platser

10. Malmö Saluhall

Ett himmelrike för matälskare, ja så beskrivs Malmö Saluhall som är det nyaste tillskottet på stadens gourmetkarta. Saluhallen är inhyst i det gamla Godsmagasinet på Gibraltargatan (cirka fem minuters promenad från Stortorget) och fyllt med ett 20-tal handlare och mängder med lunchalternativ.

Behöver du ett hotell i Malmö?

Att göra i Malmö

SevärdhetOmråde
Turning TorsoCentrum (Västra Hamnen)
Västra HamnenCentrum
Lilla TorgCentrum
EmporiaHyllie
Hipp och IntimanCentrum
Malmö LiveCentrum
KungsparkenCentrum
KallbadhusetCentrum (Ribersborg)
BokskogenSvedala
Malmö SaluhallCentrum

Kanske gillar du även:

10 saker att göra i Göteborg

Här får du mest utlandssemester utan att lämna Sverige

10 magiska platser i Sverige

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.