Nyheter Sommarens bästa roadtrips i Sydsverige

Alla artiklar

Sommarens bästa roadtrips i Sydsverige

Södra Sverige bjuder på en mängd smultronställen som är perfekta att besöka under årets varma månader. Här är våra tips på några av de bästa stoppen under sommarens roadtrip.

Hitta din hyrbil

Malmö-Ystad-Simrishamn-Åhus/Kristianstad-Ven

Börja din skånska roadtrip i landets tredje största stad; Malmö bjuder på mängder med sevärdheter och spännande aktiviteter. Vad sägs om att besöka landets mest spektakulära bostadshus, Turning Torso, som är beläget i miljövänliga Västra Hamnen där det dessutom finns goda badmöjligheter. Missa heller inte att shoppa i det imponerande köpcentrumet Emporia för att sedan njuta av en kopp kaffe med kaka i vackra slottsträdgården. Kör därefter vidare längs med kusten till Wallander-staden Ystad och strosa runt på de charmiga gatorna i centrum eller njut av några timmar på stranden. Tillbringa natten på Österlen; här finns mängder med mysiga övernattningsalternativ att välja bland.

Nästa dag väntar besök i Åhus som är en av Sveriges bäst bevarade medeltida städer. Området bjuder på över fyra mil kust med flera badstränder men också sjöar att svalka sig i. Nästa stopp blir på andra sidan Skåne och den ljuvliga ön Ven. Du tar dig enkelt över med färja från Landskrona. Du kan parkera din hyrbil intill färjeterminalen; på Ven tar man sig runt med cykel som finns att hyra på plats.

Hitta hotell i Simrishamn

Västra Hamnen i Malmö

Bostadshus i Västra Hamnen i Malmö, med Turning Torso i bakgrunden.

Hällevik-Hanö-Karlshamn-Karlskrona

Sommardestinationen Hällevik bjuder på havsbad, utsökt lokal mat och lugna sommarkvällar. Knappt två kilometer från centrala Hällevik ligger fiskeläget Nogersund där färjan till klippön Hanö avgår. Denna smått exotiska destination är ett fridfullt utflyktsmål med en unik natur och en trevlig liten hamn där du kan avnjuta dagens fångst. Det finns också möjligheter till övernattning på ön.

I Karlshamn bör du inte missa ett besök på Kastellet som är en befästningsö i stadens hamn. Du tar dig till ön med båt från Skärgårdsterminalen som under sommarmånaderna åker ut dagligen mellan klockan 13.00 och 17.00. Om vädret inte är på din sida, eller om du har barn med på resan, kan ett besök på Kreativum bli mycket uppskattat. Här finns 2000 kvadratmeter med upplevelser och mängder med ”prova på”-stationer. Avsluta bilutflykten och tillbringa en natt eller två i Karlskrona där det finns en mängd fina hotell att välja bland.

Hitta hotell i Karlskrona

Karlskrona, Sverige

Mysiga Karlskrona.

Helsingborg-Båstad-Halmstad

Helsingborg är härlig sommarstad som bjuder på både bra shopping och trevligt sol och bad på centralt belägna Gröningen. Missa inte ett besök på Sofiero slott som är känd för sin fantastiska slottsträdgård och mängder med bra sommarevenemang. Slottsrestaurangen serverar utsökt gourmetmat och finns med i den ansedda White Guide.

Övernatta i Båstad och avsett gärna ett par dagar åt denna underbara sommardestination. Bjärehalvön bjuder inte bara på fina badmöjligheter; här finns även vackra golfbanor, oförglömliga vandringsleder och en hel del caféer och restauranger som passar även den kräsnaste.

Halmstad och badparadiset Tylösand är två andra måsten i Sommarsverige. Här är tempot högt och besökarna många, ge dig hän och dansa bort ett par timmar på någon av nattklubbarna. Om tiden, och orken, räcker till kan du passa på och besöka köpmeckat Gekås Ullared som ligger drygt en timmes körväg norr om Halmstad.

Hitta hotell i Båstad

Tylösand strand

Missa inte att besöka badparadiset Tylösand om du befinner dig i Halmstad.

Kanske gillar du även följande artiklar?

Sveriges 10 bästa sommarstäder

Sveriges 10 vackraste stränder

Sveriges 10 vackraste byar och småstäder

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.