Hyrbil i Aten

Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Premium/Lyx4-5 dörrar
5
4
Premium/Lyx
eller liknande

Erbjudanden från

1.418 SEK

Mini2–4 dörrar
4
2
Mini
eller liknande

Erbjudanden från

397 SEK

Kompakt4-5 dörrar
4
4
Kompakt
eller liknande

Erbjudanden från

551 SEK

Full storlek4-5 dörrar
4
4
Full storlek
eller liknande

Erbjudanden från

948 SEK

Stadsjeep4-5 dörrar
5
4
Stadsjeep
eller liknande

Erbjudanden från

961 SEK

Mellan4-5 dörrar
5
2
Mellan
eller liknande

Erbjudanden från

764 SEK

Kombi4-5 dörrar
5
3
Kombi
eller liknande

Erbjudanden från

789 SEK

Cabriolet2–4 dörrar
4
3
Cabriolet
eller liknande

Erbjudanden från

815 SEK

Ekonomi4-5 dörrar
4
2
Ekonomi
eller liknande

Erbjudanden från

403 SEK

Minibuss4-5 dörrar
7
4
Minibuss
eller liknande

Erbjudanden från

1.276 SEK

I Aten hittar du de flesta välkända hyrbilsföretagen så som Thrifty, Hertz, Budget, Europcar och Avis samt ett antal lokala företag. De flesta hyrbilsföretagen finns representerade både i anslutning till flygplatsen samt i centrala Aten. Du kan välja att hämta och lämna din bil antingen vid flygplatsen Elefthérios Venizélos eller på annan adress enligt överenskommelse. I Aten kan du hyra bilar i samtliga bilkategorier och prisklasser, här finns allt från smidiga småbilar till minibussar, stadsjeepar och kombibilar.

Trafiken i centrala Aten är tät och det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats, i synnerhet under högsäsongen. Det finns ett antal kommunala och avgiftsbelagda parkeringsplatser i stadens centrala delar där besökare kan stå i max tre timmar. Parkeringsavgiften ligger f.n på 6 euro (cirka 60 kronor) för tre timmar. Förbetalda parkeringskort kan köpas i bland annat kiosker.

Skyltning av vägar i Grekland kan vara bristfällig eller förvirrande på vissa håll, så se till att ha med en GPS eller karta när du ger dig ut på vägarna. Trafikstockningar och köer är vanliga i Aten, även kvällstid. Ett tips är därför att du ser till att hålla dig på de större vägarna (Leoforos) så långt det är möjligt. Vissa vägar kring Aten är avgiftsbelagda, exempelvis Attiki Odos som går från stadens norra delar till flygplatsen och som f.n kostar 2.80 euro (cirka 30 kronor) att köra på. Var uppmärksam på att en hel del vägfiler i Aten är avsedda för busstrafik och att stadens mest centrala delar är begränsade för biltrafik, detta kännetecknas av ett "Δ"-tecken och innebär att bilar med ett registreringsnummer som slutar på en jämn siffra bara får köra där på jämna dagar och bilar med en udda slutsiffra i sin tur bara får köra där udda dagar.

Se till att vara uppmärksam på var du parkerar, felparkerade bilar kan bli bortbogserade eller få sina registreringsskyltar borttagna av polisen. Skyltarna återfås först när böterna är betalda. Det råder parkeringsförbud tre meter före brandposter och fem meter före trafikljus. Det är också förbjudet att parkera fem meter före stopp-skyltar, gatukorsningar och övergångsställen samt 15 meter före hållplatser. Gula streck längs med gatukanten betyder oftast att det råder parkeringsförbud på platsen. Blå streck betyder att parkeringen är avgiftsbelagd medan vita streck innebär att parkering är gratis.

Aten är en stad med otaliga sevärdheter och även närområdet bjuder på en mängd trevliga utflyktsmål. Reser du med barn kan ni köra till Attica Zoological Park som ligger utanför centrala Aten, strax nordväst om flygplatsen. Här finns en mängd olika djur, däribland delfiner, exotiska fåglar och jaguarer. Antalet besökare i parken kan bli stort under söndagar, så se till att antingen välja en annan dag eller komma hit innan klockan 11.00 för att undvika köer. Ett annat trevligt utflyktsmål är Marathonsjön som ligger drygt två och en halv mil nordost om Aten. Det natursköna området är känt för sin stilla atmosfär, den underbara utsikten över den konstgjorda sjön och de vackra promenadstråken. Om du är sugen på att slappa på stranden kan du köra söderut från Aten mot Vari och stranden Yabanaki. Här möts du av en barnvänlig strand med rent vatten, möjligheter till vattensporter och trevliga strandbarer med prisvärd mat.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.