Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Korfu

sixt
eury
alam
avis
hert
budg

På flygplatsen Korfu Airport ”Airport Ioannis Kapodistrias (CFU)” kan du hyra bil från Avis, Europcar, Hertz eller Sixt.

Det finns fler aktörer längs kusten söderut från flygplatsen.

Att köra på Korfu.

Det är inget problem att köra här bara man ger sig lite extra tid. Vägarna är inte alltid underhållna och vid kraftiga regn kan det blidas besvärlig gropar i vägbanan. Under skördetid (när oliverna skördas på sensommaren) kan vägbanan vara halkig, av just oliver som ramlat ur lasten och krossats med oljiga fläckar som följd. Var bara extra uppmärksam på väglaget och på dina medtrafikanter så kommer du att få ut mycket av dina bilturer här på denna lummiga ö.

Att parkera på Korfu

Det finns både gratisparkering och betalparkering, den senare prisvärd och aldrig långt borta. Lokalbefolkningen parkerar längs med gator eller var det finns plats. det kan du också göra men tänk på om du har hyrbil att ställa dig så att du undviker bucklor och skrapor av bilar som vill ställa sig precis där du står.

Trevliga utflykter

Palace of St Michael och St George i Korfu stad är värd åt Museum of Asian Art. Ett museum i värdsklass tiotusentals föremål samlade från hela Asiens rika kulturhistoria. Jade, brons, keramik, onyx, elfenben och emaljer är bara några av de mytomspunna material som använts för föremålen här. Ett gediget arbete är gjort på att presentera utställningarna på engelska. Passa på att besöka även tornrum och rotunda, dessa är imponerande inredda med tidstypiska möbler. Byggnaden är ursprungligen höga brittiska kommissionärers residens.

Stränderna på västkusten är de finaste på Korfu. Vill du inte köra så långt siktar du istället på Mon Repos, den fina sandstranden ca. 2 km. från centrum. Glyfada Beach anses vara den bästa på Korfu, den ligger ca. 15 km. väster om staden. Här kan du även äta, bo och mingla då det finns gott om restauranger, barer och hotell.

Solsken, vattenlek och ett minne fyllt av bus och glädje får du på Vattenparken Aqualand i Agios Ioannis ca. 6 km. utanför staden. Här finns alla upptänkliga vattenattraktioner för både stora och små. Och när man åkt nog kan man pusta ut en stund i solskenet, solstolshyran ingår i biljettpriset. Planera för att spendera hela dagen här, det finns fler matställen att välja på och även en liten butik.

Palaio Frourio hyste en gång alla innevånare innanför sina murar. Byggd på 1600talet av venetianerna, omstrukturerat för att passa engelsmännens behov senare och nu är fästningen ett fantastiskt utflyktsmål. Utsikten härifrån är makalös och klättra du hela vägen upp har du en magnifik panoramavy av Korfu. Gårdshuset har ett intimt litet museum om Byzantinska tiden.

Om olyckan är framme ring 112.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.