Karta

Flyg till Sevilla

Andalusiens huvudstad bjuder på flamenco, tjurfäktning och vackra byggnader. Staden breder ut sig längs floden Guadalquivirs stränder och är fylld med historiska, arkitektoniska och kulturella skatter. Två gånger per år hålls två stora festivaler. Semana Santa de Sevilla är en av världens största religiösa parader, medan Feria de Abril ger lokalinvånarna en chans att släppa loss under en veckolång fest fylld av flamenco och god mat. Sevilla har även flest barer per person i Europa, vilket gör att du aldrig går hungrig eller har tråkigt här.

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

Bästa tiden att åka till Sevilla är under hösten och våren. Även vintertid kan det vara vackert och fint. Sommrarna är heta.

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig runt i staden. Kollektivtrafiken är utmärkt, med billiga och täta bussförbindelser som går vart du än önskar att åka.

Öppettider

De flesta affärer har öppet mån-lör. kl 10-14 på förmiddagen och kl 17-21 på kvällen, med undantag för stormarknaderna som har öppet hela dagen från ca 9.30-21.

Dricks

En serviceavgift är inbakat i priset men det är ändå brukligt att ge dricks. Vanligtvis ca 10% eller att man avrundar priset uppåt.

Nödnummer

112

Sevärdheter (topp 5)

Katedralen i Sevilla

Denna magnifika 1400-talsbyggnad tog över 100 år att bygga och restes av andalusiska kristna. Den är över 11.000 kvadratmeter stor och byggdes på platsen där en stor moské stått. Besökare vallfärdar hit främst för att se Christopher Columbus grav och de vackra glasfönstrena. 

Konstmuseet

Detta museum är Spaniens näst viktigaste konstgalleri efter Prado i Madrid. Här finns en samling av spansk konst som sträcker sig från medeltiden fram till 1900-talet. Museet största skatter är konstverk av Murillo och Zurbarán.

Torre Del Oro

Ett av Sevillas mest kända landmärken. Tornet restes på 1200-talet av den muslimska Almohaddynastin för att kontrollera vem som gick in och ut ur staden. I dag finns ett marinmuseum i tornen och där uppifrån ser du ut över hela staden och dess flod.

Parque Tematico Isla Magica

Denna temapark ligger på samma plats som Expo ’92, en Världsmässa som lockade deltagare från mer än 100 länder till staden och betydde mycket för utvecklingen av Sevillas infrastruktur. Parken är baserad kring upptäckten av Amerika för 500 år sedan och visar bland annat upp ormar, vildkatter och Amazonvattenfall.

Alcazár

Detta kungliga palats från 1300-talet är en vacker vittnesbörd om båda kristna och muslimska influenser på staden Sevilla, och var från början ett moriskt fort. Det är ett fint exempel på en arkitekturstil som kallas mudéjar som uppstod från kombinationen av kristna och muslimska tekniker. På båda palatsets gårdsplaner kan du se arabiska inskriptioner, fontäner och ristade dörrar.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 700.000.

Valuta: Euro

Landsnummer: 34.

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: Ingen.

Officiellt språk: Spanska. 

Hotell i Sevilla

Hitta hotell i Sevilla

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Sevilla

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Sevilla: Sevilla.
Delta, Qatar Airways, Transavia France, KLM, transavia, Vueling Airlines, Volotea och Cathay Pacific flyger alla direkt till Sevilla.
Den billigaste månaden att flyga till Sevilla är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.