Karta

Flyg till Jerez de la Frontera

Jerez

Missa inte denna lilla pärla till stad mellan Cadiz och Sevilla. Här kan du lyssna till störtskön flamenco, pröva olika typer av sherry, rida på häst och ta reda på allt vad Andalusien har att erbjuda. Runt omkring ligger den vackra, vinrika landsbygden och många vackra och kända platser med intressanta historiska sevärdheter. Dessutom är vädret varmt och soligt året runt.

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

Året runt. Vintrarna är lite kallare, somrarna väldigt varma men överlag är det superfint och soligt väder nästan jämt.

Ta sig runt

Det är enkelt att ta sig runt med stadsbussarna, men du kan även bra gå till fots för att se det mesta i staden.

Öppettider

De flesta affärer har öppet mån-lör. kl 10-14 på förmiddagen och kl 17-21 på kvällen, med undantag för stormarknaderna som har öppet hela dagen från ca 9.30-21.

Dricks

En serviceavgift är inbakat i priset men det är ändå brukligt att ge dricks. Vanligtvis ca 10% eller att man avrundar priset uppåt.

Nödnummer: 112

Sevärdheter (topp5)

Alcazar

Den gamla moriska fästningen Alcazar är både intressant historiskt sätt och vacker att titta på. Missa inte heller katedralen i Jerez.

Pröva olika sorters Sherry

Visste du att det är från den här regionen som sherryn kommer ifrån. Gå till vilken lokal bar och fråga efter husets bästa sherry och inse att detta är en dryck som förtjänar större berömelse än vad den har just nu.

Upptäck nationalparkerna

Både nationalparken Donana eller naturparken los alcornocales är utmärkta platser för hela familjen att besöka. Vacker natur och en samling vilda djur. Vad mer kan man önska sig.

Centro de andaluz de flamenco

Detta är platsen för dig som vill lära sig mer om den rytmiska musiken och eldiga dansen. Här finns en stor samling av litteratur, filmer och inspelningar att ta del av.

Tarifa

Inte långt härifrån ligger surfparadiset Tarifa. Denna vitkalkade byn utgör en utmärkt dagsutflykt för de som gillar äventyr, sköna vågor och en avslappnad stämning.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 600.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 34

Religion: Majoriteten katoliker

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Spanska.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Jerez de la Frontera

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.