Karta

Flyg till Stavanger

Stavanger är känd för sin storslagna natur och områdets fjordar räknas till ett av världens vackraste resmål. Här finns enorma berg och fjäll, vattenfall och sandstränder samt otroliga vandringsmöjligheter. Flyg till Stavanger och upplev en region med ett rikt kulturliv och utsökt mat med mycket lokala ingredienser och inte minst färska skaldjur. Stavanger är ett utmärkt alternativ för den aktive resenären som kan sysselsätta sig med allt från fiske till klättring och kanotpaddling. Det finns också möjligheter till skidåkning i området. Stavanger är Norges tredje mest befolkade tätort och brukar också kallas för den ”Norska oljehuvudstaden”. I Stavanger hittar man även norra Europas största trähusstadsdel där flera av husen dateras så lång som till 1860-talet.

Allmänt om att resa till Stavanger

Visum

Nej

Säsong

Året om.

Ta sig runt

Stavanger är en liten stad och lätt att utforska till fots. Från flygplatsen som ligger drygt 14 kilometer söder om staden kan man ta både flygbuss och lokalbuss in till centrum. Hyrbil är ett bra alternativ om du vill ta dig utanför Stavanger.

Öppettider

Butiker håller generellt öppet vardagar mellan 10.00-18.00 och lördagar mellan 10.00-14.00. Stormarknader och köpcentrum har generösare öppettider.

Dricks

Avrunda uppåt om servicen varit bra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Sveriges ambassad

Nobels gate 16

Oslo

Tel: +47 24 11 42 00

Sevärdheter i Stavanger (topp 5)

1. Preikestolen

En bit öster om Stavanger finns en av landets mest kända sevärdheter; fjällplatån Preikestolen. Utsikten från denna plats som ligger 600 meter över Lysefjorden är magnifik.

2. Stavangers domkyrka

Norges äldsta katedral är byggd av natursten och finns att beskåda i centrala Stavanger. Kyrkan restes redan 1125.

3. Hermetikkmuseet

Förr arbetade en stor del av stadens befolkning i Stavangers konservfabrik. I dag är fabriken ett museum där besökarna kan lära sig allt om proceduren som tar råvaran till burken.

4. Solastranden

Denna strand konkurrerade ut stränder i både tropikerna och vid Medelhavet när den utsågs till världens sjätte bästa strand av tidningen Sunday Times.

5. Månafossen

Det högsta vattenfallet i Rogaland har en fallhöjd på 92 meter och räknas till ett av områdets främsta naturattraktioner.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 125 000

Valuta: Norsk krone (NOK)

Landsnummer: 47

Religion: Majoriteten kristna.

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Norska 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Stavanger

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.