Karta

Flyg till Irak

Få länder har en så rik och fascinerande historia som Irak. Dessvärre har de senaste årens oroligheter gjort detta till ett av världens farligaste länder.

Irak, också känt som Mesopotamien under antiken, var den plats där skrivkonsten uppfanns och det var också här de första civilisationerna utvecklades. Än idag finns en del av resterna från Iraks historia bevarade och landet har flera kulturvärldsarv uppsatta på UNESCO:s lista, däribland fornstaden Babylon och staden Ur.

Visum

Visum krävs och söks på Iraks ambassad i Stockholm. Dessutom krävs tillstånd från Inrikesministeriet. Hela visum- och tillståndsprövningen tar flera veckor och visum bör därför sökas i god tid.

Visum kan inte erhållas vid gränsen och resenärer utan giltiga resedokument/visum/tillstånd avvisas direkt vid flygplatsen eller gränsen.

Säsong

Irak har ett ökenklimat med milda till kalla vintrar och torra och varma somrar.

Information och nödfall

Sveriges ambassad i Bagdad

Tel: +964 78 01 987 450

+964 78 01 987 452, +964 0 78 0198 74 51

Snabb fakta

Invånare

Drygt 30 miljoner

Valuta

Irakisk dinar

Landsnummer

964

Religion

Majoriteten är muslimer.

Tidsskillnad

UTC+3

Officiellt språk

Arabiska, kurdiska 

Resor till Irak

När du använder dig av Skyscanners sökmotor för att hitta och jämföra billiga flyg, kan du även passa på att söka efter hotell och på så sätt boka hela din resa till Irak på en och samma gång. Gå in på vår hotellsökning som är helt gratis och erbjuder all slags boende, från budgethotell till de allra mest glamorösa. Vi hjälper dig att hitta billiga resor till Irak.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.