Karta

Flyg till Brisbane

Tempot är lugnt, pulsen låg. Brisbane har inte ens några trafikköer att tala om. Trots att det är Australiens tredje största stad är allting mer avslappnat här än i Sydney och Melbourne. Den vänliga atmosfären finns med dig från ögonblicket du anländer. Energin kommer från all den vackra natur Brisbane är omgiven av och den sköna känslan finns överallt. När du sitter på en restaurang med utsikt över glittrande Story Bridge, när du vandrar igenom en av de många tropiskt grönskande parkerna i staden eller när du tar dig till en spelning med något lokalt band på en pub.

Allmänt om att resa till Brisbane

Och känslan smittar av sig. Efter några dagar kommer du att vara precis lika cool och vänlig som staden.

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum. Man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett, utan det är bara att fylla i ett formulär på nätet. Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Ett visum till Australien låter dig stanna i landet i upp till 3 månader i sträck, under en period av 12 månader. Du får återkomma hur många gånger du vill under dessa 12 månader men du får alltså bara stanna maximalt 3 månader varje gång.

Säsong

Besök Brisbane mellan maj och oktober. Deras senhöst, vinter och vår. Det är lagom varmt och soligt då och staden bjuder på en hel del roliga aktiviteter. Det är även bästa tiden för att se valarna som kommer till kusten för att befrukta sig.

Ta sig runt

I Brisbane kan du välja att ta dig runt med tåg, taxi, bussar eller uthyrningsbilar. Eftersom staden ligger vid Brisbane River, finns även taxibåtar och färjor.

Öppettider

Kontorsöppettider i Australien är måndag- fredagar, klockan 9:00 – 17:00. Affärsöppettider varierar från affär till affär, men de vanliga öppettiderna är oftast mellan klockan 9:00 – 18:00 måndag till fredag, 10:00 -17:00 på lördagar och 10:00 – 16:00 på söndagar.

Dricks

I Australien förväntas du ge cirka 10 % i dricks när du äter på en lite bättre restaurang, annars ingenting.

Nödnummer: 000

Hotell i Brisbane

Använd Skyscanner för att söka och jämföra hotell i Brisbane.

Sevärdheter i Brisbane (topp 5)

City Tower

En tur i City Hall är en självklarhet. City Tower bjuder på utsikt över hela Brisbane. På bottenvåningen i City Hall finns dessutom ett litet konstgalleri.

Alma Park Zoo

Ligger norr om staden och är en riktigt trevlig djurpark. Här hittar du bland annat koalabjörnar, känguruer och emuer. En annan verkligt fin park är Lone Pine Koala Sanctuary.

River side center

Överallt i Brisbane längs floden ligger små marknader. Det är ett trevligt nöje att flanera runt bland detta myller. Ett fint ställe är Riverside Centre. Överhuvudtaget är det mysigt att gå omkring på de mysiga promenadstråken längs vattnet.

Lyssna på ett skönt band

Brisbane har en stor livescen i centrum för musikuppträdanden av olika slag. Det är härifrån Darren Hayes och Daniel Jones från den numera upplösta gruppen Savage Garden kommer ifrån. I Brisbane finns alltifrån riktigt bra konsertlokaler till lokala pubar som låter mindre band spela.

Moreton Island

Strax utanför Brisbane ligger ön Moreton Island med sin vackra nationalpark. Perfekt för en dagsutflykt.

Snabbfakta om Brisbane

Invånare: Cirka 1,6 miljoner.

Valuta: Australisk dollar

Landsnummer: 61

Religion: Majoriteten är kristna, men de flesta världsreligioner finns representerade.

Tidsskillnad: + 8 timmar

Officiellt språk: Engelska

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Brisbane

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Brisbane: Brisbane.
Delta, Gulf Air, Air Niugini, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand och Bangkok Airways flyger alla direkt till Brisbane.
Den billigaste månaden att flyga till Brisbane är januari.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.