Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Brisbane Flygplats

Att hyra bil i Brisbane

Biluthyrningen på Brisbanes flygplats hittar du på våning 2 i terminalen för ankomst. Bland aktörerna här finns Thrifty, Avis, Budget, Europcar m.fl. Bilarna här är oftast nya, i god kondition och utrustade med air condition och är automatväxlade. För att hyra bil måste du ha fyllt 21 år.

Att köra i Brisbane

I Australien kör man på vänster sida något som för den vane chauffören inte bör ställa till bekymmer. Det kan dock vara värt att ta det lite lugnt i de första rondellerna och större korsningarna du kommer till.

Vägarna är väl underhållna och tydligt markerade med nummer och/eller namn så det är lätt att orientera sig. Hastighetsbegränsningarna är angivna i km/h och man kör 50 i städer och bebyggda områden medan man ökar till 110 på motorväg.

Att parkera i Brisbane

Sällan har en stad så genomtänkt mött behovet av parkeringsplatser för besökare och lokala som just här i Brisbane. Det finns parkeringsplatser i närheten av shopping, underhållning, sportevenemang, sevärdheter, aktiviteter och sightseeing. Planera din vistelse genom att kika in på Brisbanes parkeringshemsida där du hittar alla former av parkeringar som erbjuds.

Trevliga utflykter

Colmslie beach Reserve

Ett utflyktsmål inom nära räckhåll. Ca 15 minuter med bil österut från staden hittar du en härlig beach, picnic-områden och en skojig lekpark för de mindre. Njut här hela dagen eller stanna för ett mellanmål med dopp i havet.

Lone Pine Koala Sanctuary

Vänd nosen söderut och kör ca en timme till parkområdet vid floden och du är omgiven av en ny värld. Här lever ett hundratal koalabjörnar, kängurur, spännande fåglar och andra djur unika för området. Djuren presenteras närmare flera gånger per dag och mot en avgift kan du fotograferas med en av de oemotståndligt söta koalabjörnarna i famnen. Lone Pine anses vara en av världens bästa djurparker och du får verkligen umgås med djuren ”på riktigt” här i deras naturliga omgivning. Ta del av dagens matningar och lär dig mer om hur djuren lever här.

Även om vi från norra delen av vår värld kallar Australien för ”down under” kan du här få en upplevelse som får dig att känna dig ”on top of the world”. En unik strapats är bro-klättringen som erbjuds här på Brisbanes på Story Bridge. I samlad tropp och med proffsig handledning klättrar du på konstruktionen upp till toppen av bron - och härifrån är du verkligen på toppen! Med utsikt över den glittrande floden, den myllrande staden och den mjuka grönskan västerut känns det verkligen som om du lagt världen för dina fötter. Detta är en av tre broklättringar som finns tillgängliga för privatpersoner i hela världen.

Brisbane bjuder på ett vitt spektrum av upplevelser i och på havet, på stranden och i den fantastiska naturen ”runt knuten” från stadens centrum. Mycket av detta är gratis att njuta av. Generöst bjuder man på rekreation, underhållning och kunskap. Besök t.ex. Mt Coot-tha Botaniuska trädgård och ta deras Kurragömmavandring. Både gammal och ung kommer att få bekanta sig med naturen på ett helt nytt sätt genom att följa den pedagogiskt upplagda vandringen i trädgården.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.