Vimmerby

23 apr. 201924 apr. 2019

2 gäster - 1 rum

Småländska Vimmerby är utan tvekan mest känd för Astrid Lindgren, där den älskade barnboksförfattaren föddes år 1907. Staden är därför hem för många platser till hennes minne, som Astrid Lindgrens värld. Gamla mysiga stugor får dig att tänka på Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga. En resa till Vimmerby är en resa till barndomen. För dig som letar efter hotell i Vimmerby finns det ett flertal ställen att välja mellan.

Var ska man bo i Vimmerby?

Tätorten

Med sina cirka 8 000 invånare är Vimmerby är inte den största staden, men det finns faktiskt många olika boenden. Om ni är en barnfamilj kan ni bo i en småländsk stuga från sekelskiftet för att den där Astrid Lindgren-känslan. För den som efterfrågar ett mer modernt boende finns det hotell med frukost, internet och spa. Precis som orten är hotellen och boendena barnvänliga. I centrala Vimmerby har du har gångavstånd till det mesta och stadens bussförbindelser tar dig till och från centrum.

Landsbygden

Om du vill bo naturnära finns det flera boendealternativ, från campingplatser och vandrarhem till hotell. På landsbygden finns renoverade herrgårdar som blivit hotell med natursköna omgivningar och aktiviteter som golf och paddling.

Att göra i Vimmerby

Astrid Lindgrens värld är det självklara valet för barnfamiljen som besöker Vimmerby. Den här temaparken efterliknar platserna i hennes berättelser och barnen kan få träffa karaktärer som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga.Om du vill se var Astrid Lindgren växte upp och fick mycket av sin inspiration från, ska du besöka Astrid Lindgrens Näs, där det finns en stor utställning om henne.

För den som söker en naturnära upplevelse finns även Norra Kvills Nationalpark, som ligger cirka två mil norr om Vimmerby. Missa inte Kvilleken i Kvills naturreservat. Eken är Sveriges största och ett av landets grövsta träd som har funnits i över tusen år. På tal om historia, så är Eriksgården en populär destination. Där kan du se hur det var att leva på en bondgård förr i tiden.

Om du vill se verklighetens Bullerbyn, besök Sevedstorp, där flera av scenerna från filmerna spelades in. Vimmerby marknad anordnas tre gånger om året och är en stor händelse som lockar omkring 10 000 besökare.

Flyg till Vimmerby

Den närmsta flygplatsen till Vimmerby är Linköping City Airport, som ligger tio mil bort.

Informationen på sidan är från oktober 2017.

Hotell med toppbetyg i Vimmerby

från 537 SEK
från 622 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är november, med ett genomsnitt på 821 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Vimmerby är juli, med ett genomsnitt på 1 340 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 1 087 SEK per natt. Det är 3 % högre än det genomsnittliga priset 1 049 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Vimmerby är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 5,8 °C/42,4 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 23,1 °C/73,6 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −4,6 °C/23,7 °F.

Planera en resa till Sverige