Mora

28 sep. 201929 sep. 2019

2 gäster - 1 rum

Mora är en liten bruksort i Dalarna som kanske är mest känd för det årliga Vasaloppet. Men här finns också ett rikt utbud av friluftsaktiviteter, fin natur och ett 100-tal butiker. Dalahästen och Morakniven kommer båda från Moras närområde; närmare bestämt från Nusnäs respektive Östnor. Du som ska bo på hotell i Mora kan passa på och besöka Zornmuseet som har många fina utställningar.

Var ska man bo i Mora?

Mora centrum

Du som ska bo på hotell i Mora hittar de flesta alternativ i Moras centrala delar. Du kan välja mellan allt från vandrarhem till fyrstjärniga alternativ. I centrala Mora har du nära till både Mora station och E45:an som går genom staden. Du har också gångavstånd till Moras utbud av matställen och butiker.

Att göra i Mora

Nöjesparken Tomteland, insjön Siljan och dess vandringsstråk, skidbacken Gesundaberget och Vasaloppsmuseet är några av Moras populäraste besöksmål. Även Zornmuseet, Orsasjön och Alderängarna lockar besökare. I Mora har du goda möjligheter till utomhusaktiviteter och upplevelser i skog och mark. Det finns också gott om naturreservat och fäbodar i närområdet, liksom fina fiskesjöar och storslagna landskap.

Flyg till Mora

Hitta flyg till Mora. 

Informationen på sidan är från juni 2017.

Hotell med toppbetyg i Mora

från 593 SEK
från 684 SEK

Vad säger resenärer om Mora?

Medlemmars omdömen (3)
Dawn Reichstadt
Dawn Reichstadt
2017-01-06

Mora, Falun och Rättvik är fantastisk! Fick få en Mora Dalahast, besöka gruvorna i Falun och köra genom området -Folk är underbart, alltför!

Franziska
FranziskaEmmenmatt
2011-08-21

Nicolai Lohse
Nicolai LohseKöpenhamn
2013-05-15

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är maj, med ett genomsnitt på 908 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Mora är augusti, med ett genomsnitt på 1 114 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i september förra året var 993 SEK per natt. Det är detsamma som det genomsnittliga priset per natt under de senaste 12 månaderna.
I Mora är den förväntade genomsnittstemperaturen i september 8,8 °C/47,8 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 22,4 °C/72,3 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −8,1 °C/17,4 °F.
Närmaste flygplatsen för Mora är Mora-Siljan (MXX) (5,40 km).

Planera en resa till Sverige