Jämför och spara på hotell i Zadar

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Zadar

Använd vår karta för att hitta hotell nära Zadar eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Zadar. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Zadar - jämför billiga hotell i Zadar

Välkommen till Zadar - Kroatiens blyga pärla i medelhavet. Zadar är en stad i norra Dalmatien i Kroatien, och är en av Europas allra äldsta städer, då den enligt forskning grundlades så tidigt som 400 f.Kr. Här samsas gamla monument från medeltida kyrkor och palats, med mer funkisbetonade byggnader från betydligt senare århundraden. Vattnet är kristallklart och skimrande turkosblått - precis som sig bör i Kroatien. Här kan du gott kombinera en sol och bad-semester med sightseeing i en historiskt mycket intressant stad med vackra stenhus och hänförande naturupplevelser. Eller vad sägs om seglingsturer, skärgårdsutflykter eller ett besök på en närliggande nationalpark med imponerande vattenfall? Zadar har utan tvekan något för alla - inte minst fantastiska stränder. Vill du hitta ett riktigt bra hotell i Zadar? Här finns åtskilliga hotell och även vandrarhem i Zadars centrala delar, alla till riktigt bra priser. 

Var ska man bo i Zadar?

Bo vid stranden Kolovare - nära till strand, sol och nöje

Stranden Kolovare är en av de absolut mest populära stränderna i Zadar. Dels beror det på att den är delvis täckt av en tallskog, vilket ger välkommen skugga och svalka under sommarens allra varmaste dagar. Detta gör stranden till en välbesökt plats, både för barnfamiljer och även äldre, och Zadarborna själva. Längs strandremsan ligger gott om caféer och butiker, så man behöver aldrig få brist på saker att göra. På många platser i närheten ligger dessutom flera av Zadars hotell nära stranden, och även lägenheter att hyra, samt hostel. Priserna är även här väldigt låga, med nordiska mått mätt. Skulle du bli sugen på lite av Zadars stadsliv, tar du dig enkelt in mot staden med buss. 

Bo mitt i staden Zadar

Bor du mitt i staden Zadar kommer du kanske aldrig - eller i alla fall sällan - behöva åka kollektivtrafik. Här är nämligen avstånden väldigt korta, och du kan utan problem ta dig runt till fots, bekvämt för både barnfamiljer och andra cityälskare. Även inne i staden är Zadars hotell många och låga i pris. Lockar stränderna för en dagsutflykt eller två, går det gott om bussar i hela Zadar som tar dig ända fem till de vackra finkorniga stränderna. Men för den som vill uppleva en cityweekend i Zadar,  finns det gott om shoppingupplevelser att ta tillvara på! Längs Zadars mest centrala gator och gränder finns det gott om både större och mindre butiker, som säljer allt från keramik till textilt hantverk och delikatesser. Missa heller inte den enorma katedralen i Zadar som faktiskt är en av de allra äldsta kyrkorna i Europa. Något annat man bör se - och höra - är havsorgeln vid kajen i Zadars hamn. Under kajen har konstruerats ett långtgående system av långa rör som när vågorna slår in mot kajen, bildar ljudanden liknande en orgels. Havsorgeln är en mycket populärt och unik besöksmål, för både stora och små. 

Flyg till Zadar

Visst låter det lockande? Hitta ditt flyg till Zadar med en gång - Skyscanner hjälper dig hittar rätt!

Informationen på sidan är från Januari 2018