Karta

Flyg till Zakynthos

Välkommen till Zakynthos, en av pärlorna i den Grekiska övärlden.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Grekland.

Säsong

Våren med sin rika blomning och färska grönska är fantastisk - dels är vädret behagligt och turistströmmen inte lika stark om under sommaren.

Ta sig runt

Här finns ett billigt och enkelt nätverk av bussar som tar dig runt på ön. Även taxi är billigt och vill du hitta egna smultronställen kan du hyra bil och utforska ön på egen hand.

Öppettider

Tiderna varierar för banker, restauranger, shopping och sevärdheter. Checka på plats så du inte missar något. En grundregel är dock att många har en längre rast mitt på dagen och middagen serveras senare.

Dricks

Din servitör/servitris på Zakynthos kommer kanske inte att förvänta sig dricks men däremot uppskatta den då det varit tuffa tider i Grekland och en extra inkomst tas tacksamt emot. Addera ungefär 10% av notan om du är nöjd med ditt restaurangbesök. På hotellet är det städerskan du bör ge dricks, rekommenderat motsvarande 3-4 euro/person och vecka för servicen.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sveriges ambassad (ligger i Aten) +30 210 72 66 100

Sevärdheter

De blå grottorna är öns kanske mest spektakulära besöksmål. Den magiska atmosfären skapas av alla tänkbara blå nyanser av himmel och hav som gnistrande reflekteras på grottans väggar med solens hjälp. Man kan besöka grottorna med båt och den äventyrlige kan dyka här och ytterligare uppleva naturens skönhet under ytan.

Byn Volimes, egentligen delad i två mindre byar Ano (Upp) och Kato (Ned), har hållit sin genuina karaktär av gammal jordbruksby. Traditionellt charmig, naturskön och med vidunderlig utsikt. Strosa bland alla de gamla stenhusen, klostret och väderkvarnarna och titta gärna in i kyrkan innan du siktar österut mot något av de små cafeer som finns här.

Det finns en beach för varje önskan här på Zakynthos, de familjevänliga, de avskilda, de med mängder av vattensport och de som man når bara med båt. Men den vackraste måste vara Gerakas. Kristallklart vatten och gyllene sand. Klippformationer här och där på stranden ger skydd och gör upplevelsen mer privat. Det förtrollande landskapet här är inte bara för vår rekreation utan även skyddsområde för de utrotningshotade havsköldpaddorna.

Bysantiska museet innehåller skatter av kyrkokonst, räddade från kyrkorna vid jordbävningen. Den vackra byggnaden har utsikt mot det stora torget och inuti finns förutom alla konstföremål en samling fresker i en replika av 1600talsklostret St Andreas.

Dionysioskyrkan helgad åt öns skyddshelgon har fantastiska fresker och ett unikt inslag av förgyllda sniderier. Här finns även ett litet museum med ikoner från klostret Strofades, (Dionysios hem i många år) samt skriftrullar från 1300- och 1400-talen.

Mer information

Hitta hotell i Zakynthos.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Zakynthos

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.