Zakynthos

22 nov. 201923 nov. 2019

2 vuxna - 1 rum

Zakynthos en av de joniska öarna i de västra delarna av det grekiska havet - ett paradis för den som är sugen på sol och bad. Zakynthos är främst för sina fantastiska länga stränder längs öns östra sidan. Här hittar du det turkosblå vattnet, och de kritvita stränderna du alltid drömt om. Som om inte det vore nog är Zakynthos hemvist åt utrotningshotade jättesköldpaddorna Carreta-Carreta, vilka återkommer varje år till öns västra stränder för att lägga sina ägg. För dig som letar hotell på Zakynthos, - kanske får du inte nog av sköldpaddorna? - finns det många alternativ att välja på i skiftande prisklasser. Förutom strandlivet finns det massor att hitta på på Zakynthos, både shopping och ställtid på någon av huvudgatan i Laganas många tavernor, och framförallt oräkneliga fotogeniska vyer. Det är inte för inte som Zakynthos kallas för ”Orientens blomma”.

Var ska man bo på Zakynthos?

Bo vid huvudgatan i Laganas - nära till liv och rörelse

Om du vill uppleva ett Zakynthiskt vardagsliv, och också ha nära till det mesta man kan önska av en grekiska stad - då är ett boende nära huvudgatan i Laganas perfekt för dig. Zakynthos hotell i detta område är många och med god standard. För dig som hellre bor på hostel eller vandrarhem i Laganas, finns det gott om sådana också. I de här inre stråken av Zakynthos rör sig mycket folk, både bosatta och turister. Goda shoppingmöjligheter finns, men också restauranger och pubar. Om man vill göra dagsutflykter till stranden går det gott om bussar över hela ön, så transporterna går både smidigt och fort då avstånden är relativt små på Zakynthos. 

Bo nära barnvänliga Kalamaki strand

För dig som reser med barn kan det vara skönt att ha nära till stranden för obegränsat med sol och lek. Kalamaki strand är långgrund och barnvänlig, och här kan du prova på diverse vattensporter så som surfing eller paddling. På den här delen av ön ligger också många av Zakynthos hotell resortsanläggningar. Kalamaki är också en strand som är känd för att man kan hitta gott om sköldpaddsägg längs stranden. För den som blir hungrig mellan varven ligger det en hel del restauranger och butiker i nära anslutning till strandremsan. För den som vill varva beachen med staden, går det många bussar över hela Zakynthos, om man inte valt att hyra en bil för än större flexibilitet.

Flyg till Zakynthos

Unna dig en drömsemester! Skyscanner guidar dig till de mest prisvärda flygresorna till Zakynthos.

Informationen på sidan är från Januari 2018

Hotell med toppbetyg i Zakynthos

från 574 SEK
från 537 SEK

Vad säger resenärer om Zakynthos?

9,8
Familjeresenärer
8,4
Nattuggla
8,4
Friluftsmänniskor
7,7
Äventyrsresenärer
7,3
Matälskare
Medlemmars omdömen (45)
Maan Malki
Maan Malki
2019-07-29

Vackert

Zuzana
ZuzanaBanská Bystrica
2014-07-23

För några år sedan var jag här med min familj för vacation.It var vacker, platser att se är definitivt Navagio Beach med piratskepp och om du kommer vid rätt tidpunkt, kan du även se sköldpaddor på andra sidan av ön. Vi var där i mitten av september och vädret förändrades snabbt, så jag rekommenderar att gå här bara under juli, augusti;)

Katie Surridge
Katie SurridgeLondon
2013-09-01

en massiv plats jag absolutley älskade det

Grace Doyle
Grace DoyleDublin
2017-01-06

dödliga älskade vår resa ... själv och dotter Rakel

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är maj, med ett genomsnitt på 737 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Zakynthos är augusti, med ett genomsnitt på 1 349 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i november förra året var 724 SEK per natt. Det är 35 % lägre än det genomsnittliga priset 979 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Zakynthos är den förväntade genomsnittstemperaturen i november 15,9 °C/60,6 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis augusti med en genomsnittstemperatur på 29,4 °C/84,9 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på 7,2 °C/45,0 °F.
Närmaste flygplatsen för Zakynthos är Zakynthos (ZTH) (3,09 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Argostoli Kefalonia (50,71 km) Araxos Patrai (61,82 km)

Planera en resa till Grekland