Karta

Flyg till Korfu

Korfu, eller Kerkyra som ön kallas på grekiska, är en grönskande ö känd för sina vackra stränder och badvikar, höga cypressträd och unika arkitektur. Korfu tillhör de joniska öarna och kännetecknas av sin italienska atmosfär. Ön styrdes under flera hundra år av venetianarna som bland annat efterlämnade flera vackra palats i neoklassisk stil efter sig. Korfu är en av Greklands mest besökta öar och ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en aktiv semester. Segling, snorkling, ridning och golf hör till några av de populäraste aktiviteterna på Korfu. Här finns också många charmiga små byar att utforska och inte minst ett spännande kök med lokala ingredienser som oliver, frukter och vin.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum men ska kunna vissa upp ett giltigt pass eller nationellt id-kort.

Säsong

Perioden mellan maj och september lockar flest besökare med den absoluta toppen under juli och augusti. Korfu lockar även besökare under våren och hösten.

Ta sig runt

Hyrbilar och vespor är populära transportmedel på Korfu, men tänk på att trafiken i Grekland är hetsigare än vad vi är vana vid i Sverige och att vägarna inte håller samma standard. Bussar är ett smidigt transportmedel och taxi är lätt att få tag på.

Öppettider

Matbutiker: måndag – lördag 08.00-20.00.

Affärer: måndag-lördag 08.00-14.00, torsdag och fredag även öppet mellan 17.30-21.00.

Öppettiderna är generösare i turistområden.

Dricks

Dricks förväntas på restauranger samt till hotellstäderskor.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Polis: 100

Brandkår: 199

Sveriges ambassad

Vassileos Konstantinou 7

Athen

Tel: +30-210-72 66 100

Sevärdheter (topp 5)   

1. Gamla fortet

Gamla fortet i Korfu stad är en underbar sevärdhet som bjuder på öns bästa utsikt; från fortet kan man se både Korfus gamla stadskärna och Albanien. Tvärs över gamla stan ligger det Nya fortet.

2. Aqualand

Ett måste för barnfamiljen. Korfus vattenpark, som ligger strax utanför Korfu stad, är en av Europas mest spännande och har ett utbud attraktioner för både liten och stor. Det finns boendemöjligheter på området.

3. Agios Gordis

En populär badort på öns västkust, känd för sina vackra sandstränder och kristallklara vatten. Här finns också många barer och restauranger samt flera hotell.

4. Achillion Palatset

Du kanske känner igen detta vackra palats från James Bond-filmen ”Ur dödlig synvinkel”. Idag inrymmer byggnaden ett casino och en underbar trädgård med både växter och skulpturer.

5. Vido

Den lilla obebodda ön Vido ligger utanför Korfus östkust och nås med färja från staden Korfu. På Vido ligger bland annat ett serbiskt soldatmausoleum från första världskriget.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 100 000

Valuta: EUR

Landsnummer: 30

Religion: Majoritet grekisk ortodoxa.

Tidsskillnad: UTC+2

Officiellt språk: Grekiska

Hotell på Korfu

Hitta hotell på Korfu.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Korfu

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Korfu: Korfu.
Ellinair, Transavia France, Olympic Air, transavia, Vueling Airlines, Volotea, Norwegian Air International och eurowings flyger alla direkt till Korfu.
Den billigaste månaden att flyga till Korfu är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.