Karta

Flyg till Sarajevo

Skyscanner jämför de lägsta flygpriserna på flyg till Sarajevo från alla ledande flygbolag och resebyråer. Skyscanner är snabbt, enkelt och gratis att använda. Jämför olika flygrutter och boka dina flygbiljetter direkt. Om dina resdatum är flexibla kan vi visa dig vilka dagar i månaden du flyger billigast till Sarajevo. Bläddra igenom de flyg vi erbjuder, eller använd sökrutan och låt oss hjälpa dig att finna de billigaste flygbiljetterna till Sarajevo.

Mångkulturella Sarajevo har beskrivits som Europas svar på Jerusalem med sina kyrkor, moskéer och synagogor sida vid sida. Denna nykomling bland Europeiska weekenddestinationer är perfekt för besökaren som uppskattar kultur, historia och mötet mellan öst och väst. Sarajevo ligger vackert omgiven av de Dinariska alperna och har på senare år blivit en allt populärare, och inte minst prisvärd, skiddestination med skidorterna Jahorina och Bjelasnica som exempel. I Sarajevo är prisnivån fortfarande relativt låg jämfört med Sverige och det snålas inte med mat på tallrikarna. Strosa runt i den mysiga gamla stan, fynda traditionella hantverk och belöna smaklökarna med en traditionell Burek innan det bär av till någon av Sarajevos många spännande barer och nattklubbar. 

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för vistelse i landet under 90 dagar. Planerar du att besöka Bosnien och Sarajevo i mer än 24 timmar ska du anmäla din vistelse till den lokala polisen.

Säsong

De flesta besökare kommer till Sarajevo under sommarmånaderna med staden är också en populär skidort under vintersäsongen.

Ta sig runt

Sarajevo har ett väl utbyggt spårvagnsnät som gör det lät att ta sig runt i staden. Buss är också ett billigt och bra alternativ.

Öppettider

Butiker har öppet måndag till fredag 08.00-20.00, lördagar 08.00-16.00 och söndagar 08.00-13.00.

Dricks

Avrunda uppåt eller lägg 10 procent om servicen varit extra bra.

Information och nödfall

Medicinskt nödfall: 124
Polis: 122
Brandkår: 123
Sveriges ambassad:
Ferhadija 20, Sarajevo
Tel: +387 33 27 60 30
E-post: ambassaden.sarajevo@gov.se

Turistinformation: Zelenih Beretki 22A, Sarajevo
Tel: +387 33 220 724

Sevärdheter (topp 5)   

1. Gågatan Ferhadija

En utmärkt utgångspunkt i Sarajevo med vackra byggnader och mängder med caféer och butiker.

2. Bascarsija

Den gamla stadsdelen Bascarsija grundades redan på 1500-talet och är fyllt med mysiga gränder, småbutiker och romantiska restauranger.

3. Strosmajerova

Sarajevos partygata.

4. Floden Ilidza

Ett utmärkt utflyktsmål för naturälskaren.

5. Tunnelmuseet

Den underjordiska tunneln var Sarajevos nödlina under kriget och är idag ett välbesökt museum med vagnar, vapen och uniformer som bevarats sen belägringen.

Snabb fakta

Invånare: 505 242 (2009)
Valuta: Konvertibla mark
Landsnummer: 387
Religion: Drygt 40 procent muslimer, 31 procent ortodoxa och 15 procent katoliker
Tidsskillnad: Ingen
Officiellt språk: Bosniska, kroatiska och serbiska

Hotell i Sarajevo

Hitta billiga hotell i Sarajevo

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Sarajevo

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.