Karta

Flyg till Portland

Portland

Portland är den största staden i delstaten Oregon i nordvästra USA. Här finns allt du någonsin har önskat dig. Barer med gungor, fler cyklar än bilar, ingen moms, en massa hipsters, matlastbilar och munkar gjorda av bacon. Portland beskrivs som en väldigt lättillgänglig sta och hit kommer resenärer i första hand för att ta del av regionens naturliga skönhet, dess myllrande lokala scen och de ekologiska restaurangerna. En rik mångfald av kulturer har bidragit till Portland som det är i dag. Att bege sig ut till fots är ett bra sätt att noga undersöka det etniska arv som lagt grunden för staden.

Visum

Svenska resenärer behöver inte visum för vanliga turist- eller affärsresor, som varar högst tre månader. Däremot är det obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan.

Säsong

Bästa tiden att besöka Portland är från juni till augusti när de varma sommarmånaderna tillåter många kulturella utomhusaktiviteter. Detta är även när de flesta väljer att besöka stan, så se till att boka boende i god tid.

Ta sig runt

Som turist i Portland är det inga problem att klura ut hur buss- och tågsystemet fungerar och du tar dig lätt runt i stan på detta vis. Men uteslut inte heller att se staden till fots. Avstånden är inte så stora som du först kan tro och du ser mycket på vägen.

Öppettider

Generella öppettider för affärer är 10.00-19.00/21.00 måndag-lördag, 12.00-17.00/18.00 söndag. Vissa butiker är stängda på söndagar.

Dricks

Drickssystemet är mycket vanligt i Amerika. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Som regel är dricksen ej inlagd i notans belopp. Taxichauffören bör också få 15 % i dricks. Man lämnar även dricks till frisören, busschauffören m.fl.

Nödnummer: 911

Sevärdheter (topp5)

Besök ett bryggeri

Portland är känt för sina mikrobryggerier av öl. Här finns över 40 stycken och nästan alla av dem erbjuder guidade turer. Bäst är att hyra en cykel och gör en seriös bryggerirunda.

Hawthorne distrikt

Det avslappnade området Hawthorne ligger i den sydöstra delen av stan och här väntar ändlösa vintagebutiker och unika klädaffärer på dig. Även bokaffärer, en teatersalong från 1920-talet, avancerad film, biljardhallar, whiskeyklubbar och riktigt bra coffee shops.

Marknaden på lördagar

På helgerna från mars till december förvandlas parken Tom Mcall Waterfronttill den största utomhusmarknaden av sitt slag i USA. Konst, hantverk, alla typer av mat, gatumusiker och spontana spelningar av lokala band. Detta är ett måste om du besöker stan under en helg.

Matlastbilar

Under de senaste åren har Portland blivit ett paradis för matälskare. Gå genom de centrala delarna av stan och du hittar flera parkeringsplatser packad med matlastbilar.

Rose Garden Arena

Den ultramoderna Rose Garden Arena är hem till NBA:s Portland Trail Blazers och Portland LumberJax professionella lacrosseteam inomhus, liksom otaliga konserter och speciella evenemang.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 600.000.

Valuta: Amerikanska dollar.

Landsnummer: 1

Religion: Majoriteten är kristna, men de flesta världsreligioner finns representerade.

Tidsskillnad: - 9 timmar.

Officiellt språk: Engelska.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Portland

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.