Karta

Flyg till Manchester

Säg Manchester och de flesta tänker fotboll. Och visst, med två topplag i Premier League är Manchester något av ett epicentrum för brittisk fotboll. Fotboll och musik går hand i hand här. Lika mycket som fotbollssupportrarna älskar Manchester, så gör musikfantasterna det.

För den som börjar kunna London och vill se sig om i England är Manchester ett skönt alternativ. Mycket är faktiskt lika bra här som i huvudstaden. Staden är ingen klassisk skönhet men den har attityd. Manchester har gått från industristad till trendsättare.

Visum

Behövs inte.

Säsong

Året runt. Under vintern ligger temperaturen runt noll, på somrarna är den genomsnittliga dagstemperaturen cirka 20 grader. I snitt regnar det varannan dag året runt.

Ta sig runt

Med spårvagn och buss tar du dig enkelt runt i Manchester. För en turist är det enklast och billigast att lösa en så kallad Day Saver Ticket, som ger fria resor inom staden, köp biljetten ombord. Mycket i city ligger dessutom på promenadavstånd.

Öppettider

Affärer har vanligtvis öppet: måndag-fredag 10.00-20.00, lördag 09.00-19.00, söndag 11.00-17.00.

Dricks

10-15 procent för taxi, 10-15 procent av krognotan om dricks inte ingår.

Nödnummer

999

Sevärdheter (topp 5)

Gå och se en fotbollsmatch

Har du chansen - även om du egentligen inte är superintresserad av fotboll - försök att få tag i en biljett och titta på en match. Få saker är så stämningsfulla som att besöka Uniteds hemmaarena Old Trafford och lyssna när alla tusentals fans stämmer in i The Stone Roses "This is the one". Löp gärna linan ut och "värm upp" på en pub i närheten före matchstart. Drick ale och prata fotboll med gubbarna - engelsk kultur i ett nötskal.

Lyssna på musik live

Oasis, The Stone Roses, New Order, The Smiths - ja, exakt vad som är orsaken till att så mycket bra musik har sina rötter i just Manchester analyseras med jämna mellanrum i musiktidningar och på kultursidor. Hårt klimat och tradition sägs vara två förklaringar.

Fortfarande går det att lyssna på bra livemusik i Manchester. Ett generellt tips är att de bästa barerna och klubbarna ligger i bohemiska Northern Quarter, i före detta industriområdet Castlefield och i Gay Village.

Shoppa loss

Manchester har rykte om sig att vara en bra shoppingstad. Största shoppingcentret heter Arndale och är Storbritanniens största inomhuscenter med 240 butiker. De bästa alternativa och vintageaffärerna finns i Northern Quarter och flera annorlunda butiker i Afflecks Palace.

Castlefield

Romerska och industriella hjärta. Det finns mycket att se och göra här. Besök Castlefield Conservation Area och det romerska fortet, Museum of Science and Industry och The Castlefield Gallery. Du hittar också massor av restauranger och barer.

Lake District National Park

Det fantastiska friluftslivet ligger precis runt hörnet, och nationalparken Lake District är Englands största nationalpark. Lake District erbjuder några av de bästa naturomgivningarna i ett av Englands få bergsregioner. Med mer än 3.500 kilometer av vandringsleder genom sjöarna finns det något för alla. För de våghalsiga finns det hängflygning, kajaker, kanoter, vattenskidor, bergsklättring, abseling, varmluftsballonger, paintball och mycket mer.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 475.000.

Valuta: Pund

Landsnummer: 44

Religion: Det finns två nationella kyrkor: den anglikanska och den presbyterianska kyrkan. Men många är även icke-troende.

Tidsskillnad: - 1 timme

Officiellt språk: Engelska 

Hotell i Manchester

Hitta hotell i Manchester.

Resor till Storbritannien

Kombinera resan till Manchester med att upptäcka resten av landet. Jämför resor till Storbritannien hos Skyscanner.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Manchester

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Manchester: Manchester.
Oman Air, Nouvelair, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, TUI, Thai Airways och Garuda Indonesia flyger alla direkt till Manchester.
Den billigaste månaden att flyga till Manchester är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.