Karta

Flyg till Newcastle

Välkommen till Newcastle, eller Newcastle upon Tyne i nordöstra England! Staden har fått sitt namn efter det träslott som byggdes här av nomaderna 1080. (New castle=nytt slott)

Allmänt om att resa till Newcastle

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum vid inresa till England och Newcastle.

Säsong

Newcastle har sin charm året runt men många föredrar den milda våren och lite varmare sommaren. Resten av året är ofta helgerna populära att besöka Newcastle och du kan behöva boka logi i god tid.

Ta sig runt

Newcastle är en kompakt stad så det är lätt att cykla eller promenera runt. Metro-järnvägsnätet erbjuder snabba, effektiva resor runt i staden och Tyneside .

Öppettider

Måndag till fredag kl. 08.30-17.00 samt lördagar kl. 09.00-12.00. Större butiker och shoppingcenters har mer generösa öppettider samt även öppet söndagar.

Dricks

Som regel förväntar man sig inte dricks i Newcastle men är du nöjd med mat och service är det artigt att jämna upp notan med 10%. På hotellet rekommenderas portiern en dricks motsvarande 1-2 euro/kolli.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 999

Sveriges ambassad (ligger i London)

11 Montagu Place London W1H 2AL

Telefon (+44) 20 7917 6400

Sevärdheter i Newcastle

Baltic museum för modern konst. Från att ha använts som sädeslager till att ha ett innehåll som ger Tate modern en match är detta besöksmål nästan ett måste. De evigt växlande utställningarna här har alltid något speciellt att bjuda på. Installationer och konstverk lockar men museet har även en spektakulär utsikt från restaurangens terrass, en biograf, bar och även ett matställe i källaren.

36 Lime Street, ett konstnärskooperativ, det största i sitt slag i dessa trakter, huserar här i byggnaden ritad av Newcastles kanske viktigaste arkitekt John Dobson. Här finns ett skapande myller av konstnärer, artister, designers och musiker. Stämningen i studion är sprakande kreativ och smittande men var beredd på att detta är verkstäder och studios där folk dagligen arbetar så kolla gärna på deras hemsida innan ditt besök för att se vad som erbjuds i form av utställningar och performances just vid ditt besök.

Seven stories, sju våningar ägnade åt den underbara värld av litteratur för barn. Detta ”hands on” museum, inhyst i en stilig viktoriansk kvarn, bjuder på originalmanuskript, konstverk och aktiviteter för att uppmuntra till läsning, ge upptäckter inom litteraturens värld och väcka inspiration för kommande författare.

Grainger market, den charmiga saluhallen vilken är kulturminnesmärkt, hyser ett hundratal stånd. Här lockar handlarna med produkter från omkringliggande gårdar, kött och grönsaker, kläder, accessoarer och inredningsprylar och pryttlar. En härlig atmosfär och massor av tillfällen att hitta trevliga presenter med hem.

Jesmond Dene Park erbjuder en unik oas för sina besökare. En grön korridor som siktar rätt in mot centrum av staden - här bjuds grönska och djurliv i en spektakulär blandning av inhemskt och exotiskt. Kika uppåt för att få syn på någon av många fågelarter eller kanske en Kingsfisher, den röda ekorren. Tre kilometer lång bjuder parken på många lugna vinklar och vrår att koppla av i eller ett nätverk av stigar och broar att vandra på.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Newcastle

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.