Karta

Flyg till Hurghada

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Hurghada

Letar du efter billiga flyg till Hurghada? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Hurghada helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och varifrån du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet åt dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Hurghada

Om du vet när du vill åka till Hurghada så kan du använda dig av Skyscanners prisagent. En gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet.

Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Hurghada

Novair har direktflyg från Stockholm Arlanda till Hurghadas flygplats. Dessutom flyger Air Berlin, Swiss, Pegasus airlines och Turkish airlines på sträckan med en eller flera mellanlandningar. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med Air Cairo.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Hurghada.

Ta dig till och från flygplatsen

Från Hurghada flygplats kan du lätt ta dig in till centrum med buss eller taxi. Du hittar dem utanför terminalen och resan tar cirka 20 minuter.

Det kan du förvänta dig på Hurghadas flygplats

Om du är hungrig finns det flera kaféer, barer och en restaurang på Hurghada flygplats. De serverar både nationella och europeiska rätter. Det finns även många kaffemaskiner över hela flygplatsen och en VIP-lounge med gratis snacks och internationella tidningar.

Det finns både växlingskontor och bankomater på flygplatsen. På flygplatsen finns även många olika butiker som säljer allt från smycken och parfymer till presenter och souvenirer.

Vädret och bästa tiden att åka till Hurghada

Den bästa tiden är att gå till Hurghada, när det gäller klimat är mellan oktober och juni. Mellan juli och september är det ofta för varmt med temperaturer över 40 grader.

Allmänt om att resa till Hurghada

Visum

Visum krävs för resor till Egypten. Ansökan görs på Egyptiska ambassaden i Stockholm. Tänk på att passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresa.

Ta sig runt

Hurghada är utmärkt att ta sig runt i till fots. Det finns också gott om taxibilar.

Öppettider

Öppettiderna varierar mellan sommaren och vintern. Vintertid håller de flesta affärer öppet lördag till torsdag mellan 09.00 och 18.00 och sommartid mellan 09.00 till 12.30 och 17.00 till 20.00.

Dricks

Ja, fem procent extra på notan förväntas.

Saker att se och göra i Hurghada

Hurghadas läge vid Röda havets fina stränder har gjort Hurghada i Egypten populärt. Här finns ett kristallklart vatten, stora korallrev och bra golfmöjligheter. Men det besökarna gillar allra bäst är vädret. Det är ofta soligt och varmt i Hurghada.

När de gäller sevärdheter ta absolut tillfället i akt och upplev några av världens främsta byggnadsverk, besök Konungarnas dal och njut av Karnaktemplets skönhet. Andra roliga och intressanta aktiviteter att ta del av är att dyka i Röda havet eller att bege sig ut på en ökentur.

Invånare: Cirka 160 000

Valuta: Egyptisk pund (EGP)

Landsnummer: 20

Religion: Majoriteten är muslimer.

Tidsskillnad: UTC+2

Officiellt språk: Arabiska

Ambulans: 123

Hotell i Hurghada

Hitta billiga hotell i Hurghada

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Hurghada

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.