Karta

Flyg till Hà Nội

Hanoi, Vietnams huvudstad, är en skön blandning av pampiga boulevarder, franska koloniala byggnader, snirkliga kinesiska pagoder och respektingivande monument. Stämningen höjs av ett myllrande folkliv – och en hysterisk trafik. Förr reste alla runt med cykel, nu är det vesporna som gäller.

Att flanera runt i den gamla stadsdelen är en upplevelse och en direkt inblick i den vietnamesiska vardagen. De gamla stadsdelarna är från 1400-talet och är pågår all tänkbar aktivitet på trottoarerna. Hårklippning, slakt, lagning av måltider, läxläsning, syjuntor, ja allt du kan tänka dig.

Allmänt om att resa till Hanoi

Visum

För vistelse i upp till 15 dagar i Vietnam behöver du inget visum. Om du ska resa till Vietnam och har tänkt stanna längre än 15 dagar behöver dock ansöka om visum i förväg. Läs mer här.

Säsong

Klimatet i Hanoi är mer varierande än i södra delarna av Vietnam. På vintern ligger temperaturen ofta mellan 10-15 grader, på våren är temperaturen ofta mellan 15-20 grader och lite lättare regn kan förekomma, på sommaren är det riktigt varmt och det är vanligt med temperaturer en bit över 30 grader. På sensommaren kommer mest nederbörd vilket kan medföra stora mängder vatten. Temperaturen på hösten ligger runt behagliga 20-30 grader.

Ta sig runt

Taxi är det enklaste sättet att ta sig runt i Hanoi. Se till att du vet var du ska, taxibolagen har inte fasta priser. Buss är ett annat bra och billigt alternativ. De går genom hela staden.

Öppettider

Öppettider i Vietnam varierar. Kontor, museer och många affärer öppnar 07.00 eller 08.00 och har öppet till 16.00 eller 17.00. Postkontoren håller längre timmar och är i allmänhet öppna från 06:30 till 21:00. Bankerna brukar ha öppet från 08:00 till 11:30 och från 13:00 till 16:00 under veckan och från 08:00 till 11:30 på lördag.

Dricks

I Vietnam är dricks allmänt vedertaget inom turistbranschen. Det är normalt att som resenär betala dricks till busschaufförer, lokalguider, hotellpiccolos, på restauranger och så vidare.

Nödnummer:

Polis: 13

Brandkår: 14

Ambulans: 15

Hotell i Hanoi

Använd Skyscanner för att söka och jämföra hotell i Hanoi.

Sevärdheter i Hanoi (topp 5)

Dockteater på vatten

Thang Long, den världsberömda dockteatern på vatten ligger på en liten ö vid sjön Huan Kiem.

Litteraturtemplet

Påminner starkt om historiska monument i Kina och grundades av kejsaren Ly Than Tong under 1000-talet för att hedra Konfucius och skriftlärda. Sirligt, vackert, pråligt och fascinerande på samma gång.

Gamla kvarteren

Trakten är ett virrvarr av gator och gränder med anor från 1400-talet då olika handelsskrån slog sig ned här, vart och ett på sin egen gata. Än idag märks tydligt om man befinner sig på Skogatan, Örtmedicinsgatan eller Silkesgatan. Här finns också gatumarknader med varor som krälar, kryper, kväker och sprattlar medan försäljare och kunder ivrigt diskuterar, ropar och tutar.

Fika franskt

Hanoi har gott om kaféer i fransk stil som serverar såväl baguetter och croissanter som café au lait. Kompletteras med en mangosmoothie. Eller satsa på det mustiga chokladliknande vietnamesiska kaffet.

Ho Chi Minhs grav

Fortfarande vallfärdar människor från hela Vietnam till frihetskämpens Ho Chi Minhs väldiga mausoleum av marmor i Ba Đình. Uncle Ho, som han fortfarande kallas i folkmun, dog 1969.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 6,5 miljoner.

Valuta: Dong

Landsnummer: 84

Religion: Majoriteten är buddhister.

Tidsskillnad: + 5 timmar ( På vintern + 6 tim)

Officiellt språk: Vietnamesiska 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Hà Nội

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Hanoi: Hà Nội.
Delta, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, SilkAir, Sichuan Airlines, Air New Zealand och Shenzhen Airlines flyger alla direkt till Hà Nội.
Den billigaste månaden att flyga till Hà Nội är september.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.