Karta

Flyg till Billund

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Billund

Letar du efter billiga flyg från Sverige till Billund? Då kan Skyscanner vara till din hjälp! Med vår söktjänst behöver du endast välja din destination och datum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen. Prova vårt sökverktyg Hel Månad för att se vilka dagar du kan flyga billigast på. Via vår sida kan du hitta flyg till Billund från 957 kronor.

Bästa tiden att boka ett flyg till Billund

När är det bäst att boka ett flyg till Billund? Ta en titt på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst.

Flygbolag som flyger till Billund från Sverige

SAS, KLM, Lufthansa och Norwegian flyger till Billund.

Klicka här för en komplett lista över flygbolag som flyger från Sverige till Billund.

Till och från Billund flygplats

Billund flygplats ligger strax norr om Billund. Bussar finns till Vejle, Give, Esbjerg, Skanderborg och Aarhus och bussparkeringen finns strax framför terminalen. Taxi finns också utanför terminalen, bakom bussparkeringen. Billund flygplats samarbetar med de flesta stora hyrbilsföretag, exempelvis Avis, Budget och Hertz.

På Billund flygplats

Billunds flygplats är Danmarks näst största flygplats och har en generöst utbud av både butiker och matställen. Här hittar du bland annat en tax free-butik, Danish Design, LEGO och Bestseller. Bland matställena finns Lagkagehuset, Sunset Boulevard, Diner, Gastro och Square café og Kiosk (före säkerhetskontrollen). Flygplatsen har gratis WiFi.

Hotell i Billund

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du enkelt hitta hotell i Billund.

Bästa tiden att besöka Billund

Billund lockar besökare året om, dock är sommarmånaderna den period som lockar flest.

Vädret i Billund

Billund har ett tempererat klimat med milda vintrar (genomsnittstemperatur 1,5 grader) och svala somrar med genomsnittstemperaturer på 17 grader. Det regnar mest på hösten.

Se och göra i Billund

Billund är barnfamiljernas destination. Här finns populära besöksmål som Lalandia, Legoland och Givskud Zoo. Monky Tonky Land och Skulpturparken i Billund är två andra måsten. I närområdet finns milslånga, vita sandstränder och gott om stugor och övernattningsalternativ.

Sevärdheter (topp 5)

Legoland

Till Billund åker majoriten av besökarna för att uppleva temaparken Legoland. Legoland är indelat i sju olika "land" och det första som möter en innanför entrén är det som gör Legoland unikt bland nöjesparker: Miniland. I denna imponerande del av Legoland kan man göra en jordenruntresa i miniatyr och se berömda byggnadsverk från hela världen.

Haunted house

2014 heter Legolands stora nyhet Haunted house, ett hemsökt hus där man möter spöken, vampyrer och fladdermöss. Prova den galne vetenskapsmannens experiment och gå inte vilse i spegellabyrinten!

Polarland

Polarland, som öppnade 2012, är den största utbyggnaden i Legolands historia. På 12.500 kvm finns bland annat åkattraktionen Polar X-plorer och ett pingvinland. Polar X-plorer har en toppfart på 65 km/t, och tar gästerna genom isvattenfall in i ett stort berg. Där brakar man igenom isen i ett fritt fall på fem meter, innan tåget sänker farten och man får uppleva en pingvinsafari.

Lalandia

Lalandia i Billund har norra Europas största tropiska aktivitetspark och ligger på välbekant mark för många turister, bara ett stenkast från Legoland. Det stora inomhustorget, Lalandia Plaza, med sin konstgjorda himmel och gränder fulla av aktiviteter är hjärtat i anläggningen. Vattenparken, Lalandia Aquadome, är hela 10 000 kvadratmeter stor.

Skulpturparken i Billund

Skulpturpark Billund är ett 1,3 kilometer långt stråk längs Billundsån. Det första konstverket, placerades ut 1991 och idag finns 17 skulpturer i parken, som drivs av Billuns kommun.

Mer information

Invånare: Cirka 6.000 invånare.

Valuta: Danska kronor.

Landsnummer: 45

Religion: Majoriteten kristna

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Danska

Visum: Nej, det behövs inte.

Öppettider: Vanligtvis har danska butiker öppet till kl 17.30 måndag-torsdag, på fredagar ofta till kl 18. På lördag stänger butikerna kl 13 eller kl 14. På söndagar är det i regel stängt.

Dricks: Lämna dricks om du är nöjd med mat och service, precis som i Sverige. Men det anses inte ohyfsat att låta bli.

Hotell i Billund

Hitta hotell i Billund

Resor till Danmark

Sugen på att upptäcka ännu mer av vårt grannland? Använd Skyscanner för att söka efter resor till Danmark.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Billund

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.