Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Billund Flygplats

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Biluthyrning i Billund

Den här informationen är aktuell i augusti 2015

Staden Billund på Jylland i Danmark är känt för att vara hem till en av de mest kända temaparkerna i Europa, nämligen Legoland. Säg det barn som inte älskar en dag bland 60 miljoner legoklossar, massor av häftiga åkattraktioner, vilda västern, pirater och spännande klätterställningar. Allt är byggt i lego, från hela stadsdelar i Köpenhamn till Kennedy Space Center. Man kan gå runt en bra stund och titta och upptäcker nya detaljer hela tiden. Attraktionerna ligger lite utanför stan så det kan vara en god ide att hyra en bil för att ta dig runt.

Här kan du hyra bil på flygplatsen

De flesta biluthyrningsdiskarna hittar du i ankomsthallen. De populäraste företagen på plats är Alamo, Avis, Budget, Thrifty, National, Enterprize och Hertz.

Trafiken i Billund

Det är förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon och att skicka SMS under körning. Med hands-free är samtal tillåtna. Man rekommenderas ha med en reflexväst i bilen. Sätt på västen om du kliver ur bilen på en trafikerad väg. Danska fartkameror noterar även om föraren saknar bilbälte eller talar i mobiltelefon. Var observant på cyklister i korsningar. I rondeller gäller samma företrädesregler som i Sverige. Vägbulor är vanliga i tätorter. Ofta varnas man för flera i taget.

Platser i närheten:

Legoland
Till Billund åker majoriten av besökarna för att uppleva temaparken Legoland. Legoland är indelat i sju olika "land" och det första som möter en innanför entrén är det som gör Legoland unikt bland nöjesparker: Miniland. I denna imponerande del av Legoland kan man göra en jordenruntresa i miniatyr och se berömda byggnadsverk från hela världen.

Haunted house
2014 heter Legolands stora nyhet Haunted house, ett hemsökt hus där man möter spöken, vampyrer och fladdermöss. Prova den galne vetenskapsmannens experiment och gå inte vilse i spegellabyrinten!

Polarland
Polarland, som öppnade 2012, är den största utbyggnaden i Legolands historia. På 12.500 kvm finns bland annat åkattraktionen Polar X-plorer och ett pingvinland. Polar X-plorer har en toppfart på 65 km/t, och tar gästerna genom isvattenfall in i ett stort berg. Där brakar man igenom isen i ett fritt fall på fem meter, innan tåget sänker farten och man får uppleva en pingvinsafari.

Lalandia
Lalandia i Billund har norra Europas största tropiska aktivitetspark och ligger på välbekant mark för många turister, bara ett stenkast från Legoland. Det stora inomhustorget, Lalandia Plaza, med sin konstgjorda himmel och gränder fulla av aktiviteter är hjärtat i anläggningen. Vattenparken, Lalandia Aquadome, är hela 10 000 kvadratmeter stor.

Skulpturparken i Billund
Skulpturpark Billund är ett 1,3 kilometer långt stråk längs Billundsån. Det första konstverket, placerades ut 1991 och idag finns 17 skulpturer i parken, som drivs av Billuns kommun.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.