Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Rio de Janeiro

eury
alam
sixt
budg
hert
thrf

I Rio de Janeiro finns ett mycket stort antal hyrbilsföretag både runt om i stan och vid flygplatserna Rio de Janeiro Santos Dumont och Rio de Janeiro Internacional. Här kan du välja att hyra din bil på hyrbilsföretag som bland annat Alamo, Localiza, Unidas, Sixt och Hertz. Du kan välja att hämta upp och lämna din hyrbil vid flygplatsterminalerna eller på annan plats enligt överenskommelse. I Rio de Janeiro kan du välja bland hyrbilar i samtliga kategorier; välj bland fordon i mini- eller ekonomi-klassen, sedanbilar eller fordon i premiumklassen.

Det kan vara en utmaning att hitta en ledig parkeringsplats i Rio de Janeiro och ett tips är därför att vara förberedd och kolla upp parkeringsalternativ i området innan man ger sig av. Man bör vara beredd på att parkeringsplatserna är mycket trånga och parkeringshusen svårnavigerade. Det absoluta bästa tipset är att försöka parkera i anslutning till något av Rio de Janeiros köpcenter. Här är några av dem:

  • BarraShopping, Av. Das. Americas, 4666 Barra De Tijuca.
  • Botafogo Praia Shopping, 400 Praia de Botafogo, Botafogo.
  • São Conrado Fashion Mall, Est da Gávea 899 São Conrado.

I de mindre städerna kring Rio de Janeiro brukar det inte vara något problem att hitta en ledig parkeringsplats. Det rekommenderas dock att du inte parkerar på gatan utan, om möjligt, vid ett köpcenter eller hotell.

Du bör vara medveten om att trafiken och körsättet i Rio de Janeiro skiljer sig åt från det i Sverige och att det kan kräva en hel del tålamod. Biltrafiken i Rio de Janeiro är hetsig, förvirrande och kan vara farlig om du inte är uppmärksam då trafikregler inte alltid efterföljs här. Omkörningar till vänster är inte ovanliga, motorcyklar kryssar mellan bilar och cyklister kör utan belysning nattetid. Det är inte heller ovanligt att bilar kör utan belysning i mörker. För att köra i Brasilien krävs ett treårigt internationellt körkort. Har du ett giltigt svenskt körkort han du få ett internationellt körkort utfärdat av bland annat Motormännens riksförbund. Det internationella körkortet är en översättning av ditt svenska körkort.

Det finns otaliga besöksmål och vackra vägar i området kring Rio de Janeiro. En utmärkt körsträcka är den till Armacao de Buzios via vägen Bonito-Araruama, en resa på drygt två timmar. Vägen leder till en halvö med 16 underbara stränder och ett område som flerfaldigt utsetts till en av de vackraste platserna i världen. Här finns mängder med hotell och trendiga barer som är populära bland Brasilianska kändisar. Området är också känt för sina restauranger där du kan avnjuta mat från både de brasilianska, japanska, franska, italienska och marockanska köken. Ett annat trevligt utflyktsmål är staden Paraty som ligger drygt 15 mil söder om Rio de Janeiro. Paraty är omgiven av naturreservat och känd för sin unika historiska atmosfär och vackra gamla byggnader i kolonialstil. I området finns hundratals stränder där en av de bästa är Trinidade. Några kilometer norr om Paraty hittar du kuststaden Angra dos Reis som bland annat är känd för sina tropiska skogar och vattenfall.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.