Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Bremen Flygplats

Biluthyrning i Bremen

Den här informationen är aktuell i augusti 2015

Nordvästtysklands centrum och hemvist till de världsberömda Stadsmusikanterna, har många ansikten. Här kan du uppleva och lära dig allt om hanseatisk historia, tradition, High Tech, vetenskap och rymdfärjor. Hyr en bil direkt på flygplatsen så är det lätt för dig att hinna se och uppleva allt.

Här kan du hyra bil på flygplatsen

De flesta biluthyrningsdiskarna hittar du i ankomsthallen. De populäraste företagen på plats är Alamo, Avis, Budget, Thrifty, National, Enterprize och Hertz.

Trafiken i Bremen

Förutom obligatoriska bilhandlingar, bör du för vissa länder medföra ett grönt försäkringskort. Det är ett internationellt bevis på att bilen är försäkrad. Du skaffar det genom ditt försäkringsbolag. Tänk på att dubbdäck är förbjudna i Tyskland. Vanliga vinterdäck är dock tillåtna. Ta alltid med körkort och registreringsbevis i original, både för bilen och ev. medfört släpfordon. För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i tyska städer som infört miljözoner, ”Umweltzonen”, krävs från år 2008 en dekal som monterats på vindrutan. Dekalen heter ”Feinstaubplakette” och visar att bilens partikelutsläpp understiger en viss nivå. Dekalerna finns i 3 varianter med olika färg. Dekalen kan köpas i Sverige via internet, men om man av någon anledning inte köpt miljödekalen innan avresa går bra att köpa en på plats i Tyskland. De säljs direkt över disk på någon av tyska TÜV:s stationer och hos ackrediterade bilverkstäder eller något av tyska trafikmyndighetens kontor.

Platser i närheten:

STADSMUSIKANTERNA
De fyra sagodjuren betyder lika mycket för Bremen som floden Weser, och i gamla stan möter man dem i varje gathörn. Där finns den berömda skulpturen vid rådhuset, djurens röster från gatstenarna framför parlamentet och åsnans gravmonument på Böttcherstraße – man kan helt enkelt inte missa dem.

RÅDHUSET & ROLAND
Det 600 år gamla rådhuset med sin lite mer sentida fasad i stilen Weserrenässans och statyn Roland, som restes 1404, är staden största kulturskatter. Men numera tillhör de alla: Sedan 2004 räknas de som hela mänsklighetens världsarv och står under UNESCOs beskydd.

SCHNOOR
I Schnoor ligger de gamla husen i rad som pärlor på ett snöre – och det är så det pittoreska kvarteret fått sitt namn. Ingen annanstans i Bremen är det så tätt mellan restauranger, konsthantverksbutiker och souveniraffärer som i stadens äldsta kvarter.

BÖTTCHERSTRASSE
Strax nedanför Marktplatz, på Böttcherstraße, kommer man direkt in i expressionismens stilvärld. På den 110 meter långa gatan, som är ett arkitektoniskt totalkonstverk i sig, finns restauranger, konsthantverk, ett klockspel med 30 klockor i meissenporslin och två museer.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.