Reykjavík

25 nov. 201926 nov. 2019

2 vuxna - 1 rum

Islands huvudstad Reykjavik har med åren blivit en allt populärare destination, inte minst för en weekendresa. Här finns många bra restauranger och barer och utanför staden finns ett unikt landskap. Det finns gott om hotell i Reykjavik, inte minst trendiga hotell. Men det finns också flera prisvärda hotell i Reykjavik, du bör dock boka dessa i god tid innan avresa då de går åt fort.

Var ska man bo i Reykjavik?

Miðbær (centrala Reykjavik)

Bor du på hotell i centrala Reykjavik (101 Reykjavik) har du nära till några av stadens absoluta måsten. Gatan Laugavegur är känd för sina butiker, restauranger och barer, men också för de många museerna. Här behöver du inte tänka på transportmedel; du tar dig snabbt fram till fots. Överväger du att bo på ett hotell i Miðbær, som området heter på isländska, bör du dock ha i åtanke att ljudvolymen från barerna och restaurangerna kan upplevas som störande, i synnerhet på helgerna.

Austurborg (östra Reykjavik)

Östra Reykjavik (105 Reykjavik) är ett lugnt område. Väljer du att bo på hotell i östra Reykjavik får du chansen att komma nära det riktiga vardagslivet i den isländska huvudstaden.

Vesturbær (västra Reykjavik)

Västra Reykjavik (107 Reykjavik) ligger på promenadavstånd från stadens centrala delar. En gång var detta centrum för Reykjaviks fiskeindustri, men idag är det ett av stadens trendigaste områden. Du som letar efter hotell i västra Reykjavik har flera moderna hotell att välja mellan. Detta är också ett perfekt område för dig som letar efter billiga hotell i Reykjavik.

Att göra i Reykjavik

Reykjavik är känt för sitt nattliv och för sina många sevärdheter. Bland stadens populäraste besöksmål finns Harpa Reykjavik Concert Hall, Hallgrimskirkja och skulpturen Solfar. Islands nationalmuseum, museet Reykjavík 871±2 och stråket Laugavegur här till några andra av stadens måsten. Titta närmare på vår artikel om de tio bästa sakerna att göra på Island för mer inspiration!

Flyg till Reykjavik

Hitta flyg till Reykjavik

Informationen på sidan är från augusti 2017.

Hotell med toppbetyg i Reykjavík

från 1 058 SEK
från 1 693 SEK
från 4 506 SEK

Vad säger resenärer om Reykjavík?

9,8
Äventyrsresenärer
8,8
Friluftsmänniskor
7,7
Backpackers
7,0
Miljöresenärer
6,8
Matälskare
Medlemmars omdömen (155)
Lord Fazenross
Lord FazenrossSaint John
2016-01-01

En riktigt cool plats att besöka, med massor av Viking arv. Den långa sommar dagsljus är svårt att vänja sig vid.

Scott Stone
Scott StoneNew York City
2015-08-27

Reykjavik är en plats som är liten i befolkningen för en huvudstad, men har en hel del som talar för den. En händer nattliv (för sin storlek) ett par bra museer och några några underbara restauranger. En min fru och jag är speciellt tokig kallas Fish Market. Den har en "Nio kurs fisk provsmakning menyn" som är fantastiskt! Starkt uppmuntra.

Jason Flegel
Jason FlegelSan Francisco
2017-01-06

En av mina favoritplatser som jag någonsin har besökt. Alla är i allmänhet mycket vänliga, och det finns så många roliga saker att göra, både i stan och inom ett par timmars bilresa.

Becky Bates
Becky BatesSan Diego
2015-05-19

Den nordligaste huvudstad i världen är lite eklektisk, lite tamt och lite ... kallt. Fylld med bibliotek och konstgallerier, kommer din artsy kulturella sidan älskar det, men nattlivet och spänning är en bit saknas. Det är också lite konstigt att köra in till staden från flygplatsen, som du först märker det ödsliga landskapet och det faktum att det inte finns några träd! Det är en mycket karg, skarp snygga stad. Du behöver bara en dag här för att suga i sin karaktär innan du bör jet off för vildmarken som täcker större delen av resten av detta fantastiska land.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är januari, med ett genomsnitt på 1 618 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Reykjavík är juli, med ett genomsnitt på 2 577 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i november förra året var 1 855 SEK per natt. Det är 9 % lägre än det genomsnittliga priset 2 028 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Reykjavík är den förväntade genomsnittstemperaturen i november 2,6 °C/36,6 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 14,0 °C/57,2 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −2,8 °C/27,0 °F.
Närmaste flygplatsen för Reykjavík är Reykjavik Domestic (RKV) (2,67 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Reykjavik Keflavik (38,41 km)

Planera en resa till Island