Karta

Flyg till Trondheim

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Trondheim

Letar du efter billiga flyg till Trondheim flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Trondheim helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion Hel månad. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Trondheim

När är det bäst tid att boka ett flyg till Trodheim? Prova vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst. 

Flygbolag som flyger till Trondheim

SAS har direktflyg till Trondheim från Stockholm Arlanda flygplats. Dessutom flyger Norwegian på rutten med en eller flera mellanlandningar.

Du kan även flyga från flygplatserna i Luleå, Arvidsjaur, Gällivare, Göteborg, Helsingborg, Kalmar, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Malmö, Ronneby, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Visby, Örebro och Örnsköldsvik till Trondheims flygplats med enbart en mellanlandning. Köpenhamn erbjuder också direktflyg till Trondheim med SAS.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Trondheim. 

Till och från flygplatsen

Trondheim flygplats ligger i Stjørdal, ungefär 3,5 mil öster om Trondheim.

Flygbussen till centrum avgår ungefär var tionde minut under största delen av dygnet. Den stannar sedan på hållplatserna Sirkus Shopiing, Solsiden, Trondheim Sentralstasjon, Studentersamfundet, St Olavs Hospital, NTNU, Gløshaugen och Lerkendal.

Du kan även hoppa på den lokala bussen som tar dig till centrum. Hållplatsen hittar du fyra minuters gångväg från ankomstterminalen.

Det finns även gott om taxibilar och möjlighet att hyra bil. Här kan du jämföra priserna mellan de olika biluthyrningsbolagen.

På Trondheims flygplats

Det finns två terminaler: Terminal A är avsedd för inrikesflyg och Terminal B är avsedd för internationella flygningar.

På flygplatsen hittar du flera taxfree-butiker som bland annat säljer böcker, tidningar, parfymer, smycken, kläder och sjalar. Är du hungrig finns allt från pizza och baguetter till snacks och kafémat. Dessutom bankomater för den som vill ta ut pengar, VIP-lounger och gratis wifi för alla.

Hotell i Trodheim

Med Skyscanners hotelljämförelse kan du enkelt hitta hotell i Trondheim.

Bästa tiden att åka till Trondheim

Vintern är tuff i Trondheim, så allra bäst gör du i att besöka Trondheim sommartid då det fortfarande är ljust ute fastän det är mitt i natten.

Vädret i Trondheim

Trondheim har ett milt och fuktigt klimat som kännetecknas av stadens belägenhet i utkanten av Västvindbältena. Staden ligger innanför den tempererade klimatzonen men inte allt för lång ifrån polarklimatzonen.

Se och göra i Trondheim

Vill du uppleva en hisnande vacker miljö och natur? Eller är du ute efter stadsliv med affärer och restauranger runt hörnet? Vad du än är ute efter så finns det i Trondheim. Staden är Norges tredje största med över 150.000 invånare. Det är en livlig universitetsstad och Norges tekniska huvudstad.

Bakklandet heter Trondheims charmigaste stadsdel. Här hittar man mysiga kaféer, intressanta designbutiker och lyxiga restauranger. Inte långt härifrån ligger den berömda katedralen.

Studenter och veteraner, lokala förmågor och turister, alla drar de nattetid till Carl Johans Gate och området runt omkring. Här hittar man en mängd pubar, klubbar och restauranger. Downtown och Gossip är två av de största uteställena.

Läs mer: De 12 mest natursköna platserna för en semester i Norge

Sevärdheter (topp 5)

1. Nidarosdomen

Trondheims katedral från 1100-talet är ett imponerande byggnadsverk i gotisk-romersk stil.

2. Bakklandet

En pittoresk stadsdel känd för sina färgglada trähus och kullerstensgator. Här finns flera restauranger, caféer och butiker.

3. Munkholmen

Ön Munkholmen med sin fästning har en historia som fängelse, kloster och avrättningsplats. I dag är detta ett populärt utflyktsområde som nås med färja från Trondheim mellan maj och september.

4. Sverresborg

Ett kulturhistoriskt friluftsmuseum från 1913 med ett 60-tal byggnader från olika delar och tidsepoker i Norge. Haltdalens stavkyrka från 1170-talet är den äldsta.

5. Stiftsgården

Det kungliga residenset Stiftsgården är en av Europas största träbyggnader. I byggnaden finns ett populärt museum med konst- och designföremål.

Mer information

Invånare: Cirka 170 000

Valuta: Norsk krone (NOK)

Landsnummer: 47

Religion: Majoriteten kristna.

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Norska 

Öppettider: Butiker håller generellt öppet vardagar mellan 10.00-18.00 och lördagar mellan 10.00-14.00. Stormarknader och köpcentrum har generösare öppettider.

Dricks: Avrunda uppåt om servicen varit bra.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Trondheim

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.